Keresés
Close this search box.
Fotó: Sportime Magazin

A szurkolóknak kedveznek a szabályváltozások

Fotó: Sportime Magazin

Augusto Farfus, a BMW brazil pilótája a mogyoródi versenyhétvége előtt elmondta, hogy a német túraautó-bajnokság (DTM) szórakoztató-értékének növelését szolgálják a szabályváltozások.

Az esemény csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a legfrissebb újítás a repülőrajt bevezetése.

„Ennek nem nagyon örül, aki az első hat között végez az időmérőn, mert sokat veszíthet az induláskor. Ez inkább azoknak kedvez, akik hátrébbról kezdik a versenyt” – mondta a korábbi DTMbajnok Gary Paffett.

A pontverseny harmadik helyén álló brit pilóta (Mercedes) hozzátette, nagyszerűen sikerült a felkészülése és jól indult számára az évad, hasznos pontokat szerzett, s bízik benne, hogy ezt folytatni tudja a szezon harmadik versenyhétvégéjén, Magyarországon is.

Augusto Farfusnak egyelőre nincs pontja, ezért rendkívül motiváltan és elszántan nyilatkozott.

„Nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, de éppen itt az ideje, hogy ez megváltozzon, hiszen nagyon szeretem a mogyoródi helyszínt” – fogalmazott a brazil.

A kétszeres DTMbajnok svéd Mattias Ekström legutóbb tavaly, éppen Magyarországon nyert futamot.

„Bár nem kimondottan élvezetes és látványos ez a pálya, mert nincs túl sok egyenes és előzési lehetőség, mégis nagyon kedvelem” – közölte az Audi versenyzője.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy 1988, 2014 és 2016 után negyedszer látogat Magyarországra a DTM, amely egyre népszerűbb a televíziónézők és a helyszínen szurkolók körében is, hiszen technikailag ez a legmagasabb szintű túraautó-sorozat.

„A magyar pilóták szereplése mindig üde színfolt, ezért örülünk Michelisz Norbert új csapatának a TCR-sorozatban” – vélekedett Gyulay, majd hozzátette, hogy a szurkolók ingyenes autóbuszjáratokat vehetnek igénybe a hétvége folyamán az Árpád híd metróállomástól.

A TCR-ben szereplő M1RAcsapat magyar tagja, Tassi Attila elmondta, hogy óriási motivációt jelent számára és az istállónak is a legutóbbi, salzburgi hétvége, hiszen hatalmas balesete után sikerült versenyképesnek lenniük, sőt végül dobogóra is állhattak.

„A mostani célom a futamgyőzelem, úgy érzem, van reális esélyem” – közölte Tassi, aki szerdán ünnepelte a 18. születésnapját.

A TCR-ben ezúttal vendégpilótaként Michelisz Norbert is rajthoz áll, aki csütörtökön még Olaszországban tesztel, de videóüzenetben tolmácsolta jókívánságait.

A DTM és a TCR futamai mellett Formula-3-as versenyt is rendeznek a hétvégén.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top