Keresés
Close this search box.

Bajnokként Vácott?

Izgatott napjai vannak mostanság Kondella Péternek, hiszen felesége, Fülep Edina a napokban hozza majd világra első közös gyermeküket. A babavárás örömei mellett azonban más is nagy boldogságot szerzett a Maricsek Racing Team pilótájának.

Izgatott napjai vannak mostanság Kondella Péternek, hiszen felesége, Fülep Edina a napokban hozza majd világra első közös gyermeküket. A babavárás örömei mellett azonban más is nagy boldogságot szerzett a Maricsek Racing Team pilótájának.

 Mivel nagy ellenfele, Hidegkuti Balázs nem áll rajthoz az RTE záró futamán, Péter és navigátora, Szilassy Arnold már bajnokként állhat rajthoz a hétvégi, IV. Peugeot PM Vác Rallyn.

Kondella Péter: Nem szeretnénk elkiabálni, de a dolgok jelenlegi állása szerint már most bajnokok vagyunk. Tíz ponttal vezetjük a kategóriánkat és az N csoportot is Hidegkuti Balázsék előtt, akik a nevezési lista alapján nem jönnek Vácra versenyezni. Ennek ellenére nem fogunk lazsálni, ezen a futamon is a maximumra fogunk törekedni mind egyéni, mind csapat szinten.
A Vác Rally a kedvenceim közé tartozik, harmadik alkalommal fogunk itt rajthoz állni. Különösen szép emlékünk társul ehhez a rendezvényhez, hiszen tavaly itt lettünk bajnokok Edinával a futamgyőzelem után. A korábbi versenyeken nagy hangsúlyt fektettünk a Honda futómű-beállításaira – ez most sem lesz másképp. A váci szakaszok más ritmusú, tempójú pályák, mint amilyenek Tatabányán voltak, ezért most másfajta körülményekhez kell majd alkalmazkodnunk. Az utak minősége nagyon jó, egy-egy rövidebb szakasz van csak, aminél fokozottan figyelni kell, hiszen könnyen a versenyző vesztét is okozhatják, ha meggondolatlanul száguldanak rajta. Mivel a feleségem, Edina a napokban ad majd életet a kisfiunknak, Gergőnek, ezért csak viszonylag későn, szombat reggel érkezünk a helyszínre. Emiatt tesztelni már nem marad időnk, de bízom a csapatban és a kocsiban, így elég lesz a vasárnapi első kör után állítani a beállításokon, ha szükséges.
Attól függetlenül, hogy tét nélkül autózunk majd, bízunk benne, hogy ismét jó eredményt fogunk elérni. Természetesen a cél most is az lenne, hogy győzedelmeskedjünk az N csoportban valamint az N/3 kategóriában.

Szilassy Arnold: Jó sok idő eltelt a legutóbbi versenyünk óta, már kezd hiányozni a benzingőz. Ha ezt meg tudjuk majd spékelni Vácott egy kis gumifüsttel is, az sem lesz hátrány. De a viccet félre téve, nagyon várjuk már a hétvégi fordulót. Egyikünknek sem lesz ismeretlen a futam útvonala, volt már szerencsénk versenyezni itt. Igaz, akkor még nem alkottunk egy csapatot, de ez nem lehet akadály. Elég nagy a harmónia a kocsin belül, olyan, mintha már évek óta együtt dolgoznánk. Ez a verseny nekünk még plusz egy izgalmi faktort hordoz magával, ugyanis a kiírtak szerint jövő héten megérkezik közénk a Peti-Edi baba. Remélem, hogy tartja magát az előzetes időponthoz, és apának nem kell elszaladnia haza verseny közben. De ha így is lenne, akkor sincs baj. Lévén, hogy már (elvileg) bajnokként megyünk Vácra, az apás szülés is belefér a tervbe.
A versenyre személy szerint nem tervezek semmi eget rengető dolgot. Folyamatos stabil versenyzést szeretnénk nyújtani, elfogadható időeredményekkel – mindezt úgy, hogy közben figyeljük az ellenfeleket. Ha már elindulunk, akkor természetesen nyerni megyünk. Szeretnénk elhozni a N csoport, és a N/3 kategória első helyét, amivel megkoronázhatnánk a bajnoki címünket.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top