Keresés
Close this search box.

A puding próbája az evés

Kétversenyes szünet után ott lesz a 2013-as Rali-Túra Bajnokság szezonzáró versenyén a Sajtós – Diósi páros. A kihagyás oka az idei szezon leggyengébb pontjának probléma megoldása volt, ami nem más, mint a sorozatos féltengelytörés.

Kétversenyes szünet után ott lesz a 2013-as Rali-Túra Bajnokság szezonzáró versenyén a Sajtós – Diósi páros. A kihagyás oka az idei szezon leggyengébb pontjának probléma megoldása volt, ami nem más, mint a sorozatos féltengelytörés.

Szilágyi Tamás (csapat koordinátor): – A sorozatos féltengelytörések miatt kényszerpihenőt kellett beiktatnunk az idei szezonba, hogy megoldjuk az autó leggyengébb pontjának hibáját. Jelentem hosszas fejtörés után elkészültünk, és izgatottan várjuk, hogyan vizsgázik az autó a 2013-as Rali-Túra Bajnokság szezonzáró versenyén a IV. Peugeot PM Vác Rally-n.

– Az évet már átalakított féltengelyekkel kezdtük, de ez sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ezt a korszakot a Salgó Rally-n lezártuk, és elkezdtünk gondolkodni, miként tudnánk megerősíteni a féltengelyeket. A választás a hat sebességes Volkswagen Golf váltójához kapható féltengely rúdjára esett, amit új VW Transporter csuklójával hoztunk össze. Nem volt egyszerű az átalakítási folyamat, hiszen e féltengelyek hosszabbak, más agyakat igényelnek, és a csukló sem fér el a váltóháztól. Az agyakat legyártattuk, a váltóházból pedig ki szedtünk, és így nem kis munka és időbefektetéssel a probléma remélhetőleg megoldódott.

– Mondhatjuk a kihagyás több részről is hasznos volt, hiszen a versenyzés jobbá tétele érdekében át tudtunk csoportosítani pénzeket azokra a felszerelésekre, amire eddig nem volt lehetőségünk. Vettünk új felniket is, így már az a probléma is áthidalódott, hogy a versenyen kelljen gumiztatnunk.

– A helyszínt egyelőre nem igazán ismerjük, két évvel ezelőtt a teszt után jöttünk haza, tavaly pedig a gépátvétel után. Mindkétszer váratlan technikai probléma vágta keresztül a számításainkat. Bízunk benne, hogy ez a sorozat az idei évben megszakad, és egy jó versennyel tudjuk lezárni az idei Rali-Túra szezont.

– A verseny előtt mindenképpen szeretnénk tesztelni, hiszen az új féltengelyekkel még semmilyen tapasztalatunk sincs, továbbá a srácok is már régen ültek autóban.

– Célunk továbbra is a jó helyezés, de mivel ez a bajnokság már amúgy is régen elment nekünk, így az autó jövő évi tesztelését is szem előtt kell tartanunk.

– Mivel idén két versenyt is kihagytunk, amiket jó lenne bepótolni, így arra gondoltunk, ha az autó is úgy akarja, szeretnénk előfutni a Budapest Rallye-n, a Rallye 2-es mezőny előtt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top