Keresés
Close this search box.
2023 korda racing nagytarcsa hertlik donoven beszámoló1

Hertlik Donoven: újra a TOP5-ben, irány a dobogó

Egyre jobban belelendül új motorjával a 2023-as szezon csatározásaiba a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa. Ezúttal ismét az enduro szakágban kellett bizonyítania, és Lisovhoz hasonlóan Nagytarcsán a remek 5. helyet szerezte meg, azaz Hertlik Donoven már ismét a dobogó felé közelít.

Nagy reményekkel várta a 2023-as enduro bajnokság folytatását a Korda Racing motorosa, aki legutóbb a szlovákiai Lisovban szerepelt a szakágban. Hertlik Donoven akkor mind szombaton, mind pedig vasárnap hatalmasat küzdött, és a rendkívül értékes hatodik helyen zárt, és az itt szerzett pontok sokat fognak még érni az év végén.

Ezúttal Nagytarcsa adott otthont a következő bajnoki futamnak, ahol közel 300 induló mérte össze a tudását. A mezőny mindkét nap 3-3 kört teljesített, ami 6 óra majdnem folyamatos motorozást és napi 135 km-t jelentett. Donoven egyre jobban érzi már a 450-es motort, hatalmasat csatázott a Dakart is megjárt Gyenes Emanuellel, és a második nap végén kategóriájának 5. helyén végzett, újabb értékes bajnoki pontokat szerezve. A mezőny erősségét jól mutatja, idén a 450-es kategória legjobb 6 versenyzője mind többszörös bajnok, ugyanúgy, mint Donoven.

„Pénteki napon kimentem megnézni a két mért szakaszt, amiből a cross nagyon gyorsnak tűnt, és igazából jobban tetszett mint az enduro mért. Mondhatom, hogy egyre jobban sikerül teljesítenem a 450-es motoron, most már sokkal jobban mentek a mértek. Higgadtan, de pontosan tudtam motorozni, és az időim is jobbak voltak. A Dakart is teljesítő Gyenes Emanuellel küzdöttünk fej-fej mellett, végül megvert, de nem sokkal. A második nap az első körökben oda kell tennem magam, sikerült is pár másodpercet faragnom az első napi hátrányból, majd a harmadik körben az ellenfelem összeakadt egy szlovák versenyzővel, így egy kis szerencsével én végeztem az ötödik helyen. Elégedett vagyok ezzel, hiszen idén a kategóriám top versenyzői hozzám hasonlóan mind többszörös bajnokok” – jelentette ki Donoven, aki legközelebb augusztusban versenyez.

(Nyitókép és forrás: Korda Racing Kommunikáció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top