blank

Idén is lesz magyar versenyző a GT4-ben!

blank

Mór Csaba 2017-ben többször is dobogóra állhatott az Európai GT4 sorozatban a holland Equipe Verschuur csapat színeiben egy McLaren 570S GT4-essel teljesítette a bajnokságot. A 2018-as szezonra több csapatnál is kapott teszt lehetőséget különböző pályákon. Az idén is hat futamból álló sorozatban a korábbi Lotus Eastern Cup  bajnok új csapatban egy új autóval és új versenyzőtárssal áll rajthoz.

Az új csapat a német Racing One régóta otthon van a hosszú távú versenyek világában és a TCR Germany sorozatban is indítanak csapatot. Nem csak a csapat a technika is német lesz egy vadonat új Audi R8 LMS GT4 „személyében”, mellyel Csaba  már össze is barátkozhatott Zolderben a sorozat hivatalos tesztnapján. Végül, de nem utolsósorban a legfontosabb „új elem” az új versenyzőtárs az olasz Patrick Zamparini aki egyformán otthon van a rally és a gyorsasági pályákon, közel húsz éve nyomja a gázt! Ráadásul a hétköznapi foglalkozása is meglehetősen irigylésre méltó, mivel a Ferrari gyár tesztpilótája és a Maserati tehetős vevői számára is tart vezetéstechnikai tréningeket.

Csaba hangsúlyozta, hogy tényleg Patrick a legfontosabb az új felállásban, hiszen a tavalyi szezonban az igazán eredményes versenyzéshez mindennél jobban hiányzott egy tapasztalt, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó, valóban profi, az endurance versenyzés apró összetevőit is jól ismerő versenyzőtárs! Az olasz-német-magyar trió április elején gurul majd először pályára a hollandiai Zolderban. Aztán Brands Hatch, Misano, Spa, következik. Szeptember elején a Hungaroringen is szurkolhatunk a fiúknak, így remélhetőleg Misano mellett talán itt is kihasználhatják majd kicsit a hazai pálya előnyét. A sorozat szeptember közepén a Nürburgringen zárul.

Az új felállás célja egyértelműen mindig a dobogó lesz, és ha a precíz német technika is úgy akarja, akkor reményeik szerint valamilyen nemesfém is kerülhet a fiúk nyakába az év végén. Már az első szerencsehozó „eredmény” is megvan, ugyanis a fiúk az idei évre megkapták a 77-es rajtszámot, amivel Csaba 2016-ban minden futamot megnyert a Lotus kupában.

Érdemes lesz tehát figyelemmel kísérni a GT4 futamait is, hiszen egy sportolónk ott is tovább öregbítheti a több mint száz éves magyar autósport hírnevét!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top