Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Mick Schumacher)

Jean Todt védelmébe vette Mick Schumachert

Fotó: Facebook (Mick Schumacher)

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, és a Ferrari egykori csapatfőnöke, Jean Todt arra kérte a szurkolókat és a médiát, hogy „hagyják békén” a Formula 1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a fiát, Micket.

Mick Schumacher tavaly második lett mind a német, mind pedig az olasz Formula 4-es kategóriában, ebből adódóan a menedzsmentjével közösen arra a döntésre jutottak, hogy 2017-ben még egy lépést tesznek előre, s idén már a Formula 3-as Európa-bajnokságban csillogtatja meg tehetségét, ráadásul mindezt teheti a rendkívül sikeres múlttal rendelkező Prema Powerteam színeiben.

Todt – aki csapatfőnökként szorosan közreműködött az idősebb Schumacher öt világbajnoki címének megszerzésében – azt szeretné, hogy a most 17 éves Micknek elég teret adjanak ahhoz, hogy megfelelő ütemben fejlődjön.

„Mick egy csodálatos srác. Csak azt tudom kérni mindenkitől: ne helyezzék a fiút túl nagy nyomás alá” – idézte Todt szavait az egyik német hírügynökség, a SID. „Mick a saját útját járja. Szeret versenyezni és a Formula 4-ben már megmutatta, hogy mit tud. Azonban békét kell hagyni neki ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top