Keresés
Close this search box.

Nagy Futam II. Félidő – Örömautózás 300 ezer néző előtt

„Mentünk volna még jó néhány kört!” – hatalmasat autózott Turán Frigyes a május elseje alkalmából megrendezett Nagy futamon! 

„Mentünk volna még jó néhány kört!” – hatalmasat autózott Turán Frigyes a május elseje alkalmából megrendezett Nagy futamon! Frigyes, jobbján Zsiros Gáborral annyira telerajzolta a 207 S2000 Peugeot-val a rakpart aszfaltját a Lánchíd és a Margit híd között, amennyire csak lehetséges volt. A Turán Motorsport pilótája és navigátora 2009-ben a Budai várban tehette tiszteletét hasonló eseményen és kápráztathatta el a nézőket az adrenalin termelő utcai parádén.

„Óriási élmény volt!” – kezdte a futam után éppen csak a volán mögül kiszállva Frici – „A becslések szerint legalább háromszázezer néző látogatott ki az eseményre. Talán nem kell ecsetelnem, micsoda fantasztikus érzés ekkora tömeg előtt menni!” – mesélte a pilóta, még mindig az élmény hatása alatt, sűrűn kapkodva a levegőt.
Turán Frigyes olyan világsztárokkal együtt hasított a rakparton, mint David Coulthard, egykori Forma 1-es kiválóság vagy Sébastien Loeb, kilencszeres rali-világbajnok. A pilótákkal Frigyes öt évvel ezelőtt a Budai várban már egyszer „rajthoz állt”.
„Amit a futam előtt már mondtam, az most méginkább megerősítést nyert: az autósportnak igenis van létjogosultsága akár Magyarországot, akár Budapestet tekintve. Hatalmas volt a hangulat! Nem győzöm elégszer megköszönni a szervezőknek, hogy részesei lehettünk ennek a felemelő megmozdulásnak. Próbáltuk a tempó helyett a látványra helyezni a hangsúlyt: kihoztuk az autóból a lehető legtöbbet. Őszintén remélem, hogy sikerült maximálisan kiszolgálnunk a közönség igényeit” – fűzte hozzá a magyar ralibajnok.
Turán Frigyes ezzel a hatalmas örömautózással búcsúztatta a 207 S2000-es Peugeot-t.
„Remekül teljesített a kocsi, nagyon jól viselkedett, remekül futottunk, jó érzésekkel intünk búcsút egymásnak. Hasonló pozitív érzésekkel és jó nagy adag bizakodással várjuk az utódot, azaz a Peugeot 208 R5 érkezését. Összegezve a mai napot: még biztosan sokáig a futam hatása alatt leszünk, óriási élmény volt, őszintén sajnáltuk, amikor ki kellett szállni az autóból” – zárta az élménybeszámolót Turán Frigyes.

Forrás/Fotók: Just Creative

{gallery}nagyfutam{/gallery}

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top