blank

Öldöklő Twingo-csata a LAPTIMING Kupán

blank

Két izgalmas futamot hozott a Renault Twingók vasárnapi küzdelme a LAPTIMING Driving Academy Kupán a Hungaroringen. Az első versenyen hárman estek be a célba négy és fél tizeden belül.

A márkakupák legjobb pillanatait idézte a Renault Twingo Cup két vasárnapi futama a LAPTIMING Kupán. A délelőtti első futamon a szlovén Gasper Dernovsek indulhatott a pole pozícióból, mellette Mark Skulj állt a rajtrácson.

A rajt után Skulj leszakadt, Dernovsek Nik Stefanciccsal és Jaka Marinsekkel vívott a márkakupák minden szépségét felvonultató, öldöklő csatát. A három pilóta odavissza előzgette egymást, emiatt olykor a pályahatárokat sem tartották tiszteletben.

A célba végül lényegében egyszerre esett be a három pilóta 447 ezredes különbséggel, a pályán Marinsek nyert Dernovsek és Stefancic előtt. Dernovsek azonban sorozatos pályaelhagyások miatt két másodperces időbüntetést kapott, így helyet cserélt Stefanciccsal a dobogón.

A délutáni második futamon Skulj indulhatott a pole-ból, ezúttal pedig nem hibázott, sima rajt-cél győzelmet aratott. Nagyobb csata a második helyért folyt Marinsek és Dernovsek között, nevető harmadikként azonban Matej Ivanusa végül mindkettejük eszén túljárt, és felállhatott a dobogó második fokára.

Renault Twingo Cup, 1. futam:
1. Jaka Marinsek (LEMA Racing) 25:14.688 p.
2. Nik Stefancic (LEMA Racing) +0.447 mp.
3. Gasper Dernovsek (AK Lamko) +2.184 mp. (+2 mp. időbüntetés)
2. futam:
1. Mark Skulj (LEMA Racing) 25:06.736 p.
2. Matej Ivanusa (LEMA Racing) +8.904 mp.
3. Jaka Marinsek (LEMA Racing) +9.509 mp.

 a vasárnapi időmérő képei:

További részletes eredmények ITT

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top