Keresés
Close this search box.

Dübörgött a domboldal a GT autók futamán

blank

Rendkívül izgalmas csatát hozott a nagy túraautósok vasárnapi versenye a LAPTIMING Driving Academy Kupán, ezúttal Richard Clad Jr. nyert Marcin Jedlinski előtt.

A csupahetesek szombati futamát a 777-es rajtszámú Marcin Jedlinski simán nyerte a szintén Audi R8-assal versenyző, 77-es rajtszámú Richard Clad Jr. előtt, vasárnap azonban jött a fordulat. A pole-ból szombathoz hasonlóan ezúttal is Jedlinski indulhatott, a rajt után úgy nézett ki, hogy sikerül is megőriznie az első helyet.

Chlad nem hagyta magát, az első körben folyamatosan támadta lengyel ellenfelét, a 12-es kanyarban sikerült is bebújnia mellé. Ezzel egy óriási adok-kapok vette kezdetét, Jedlinski folyamatosan cseh riválisa nyakában lihegett. Ők ketten körökön át egy másodpercen belül autóztak, Chlad minden támadást visszavert.

Érezhető volt, hogy a szombati futamon óriási előnnyel győztes Jedlinski egyre idegesebb, végül a kilencedik kör végén fogyott el nála a cérna. A célegyenesre fordulva túl korán adott gázt és megpördült, amivel el is dőlt a verseny. Chlad a végén már spórolt az autóval, a célig 4,3 másodpercre csökkent a két pilóta közötti különbség.

A harmadik helyen a szlovák Samuel Sladecka végzett Lamborghini Huracannal.

Eredmények (D4 GT – D5):
1. Richard Chlad Jr. (D4 GT3-, Audi R8 LMS Ultra) 26 perc 36.367 mp.
2. Marcin Jedlinski (D4 GT3-, Audi R8 LMS GT3) +4.367 mp.
3. Samuel Sladecka (GTC, Lamborghini Huracan S) +20.538 mp.
4. Petr Lisa (D5, Norma M30) +25.816
5. Bronislav Formánek (GTC, Lamborghini Huracan) +42.244 mp.

További részletes eredmények ITT

Richard Chlad Jr., K&K Racing Team (Audi R8 LMS Ultra, összetett 1. hely):
Versenyzőként mindig élvezem a szoros csatákat, izgalmas közel lenni egy riválishoz. Élvezem, ha előre gondolkodva próbálok jobb lenni nála, ez a versenyzés természetes része. Nagyon kemény verseny volt, mert szinte végig őriznem kellett a vezetést, egy ilyen kvalitású versenyző ellen pedig nem könnyű védekezni. Nagyon örülök az eredménynek, remélem, hasonló folytatást hoz a szezon hátralévő része.

 

Képek a vasárnapi futamról:

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top