Keresés
Close this search box.
autosport

Összesen 100.000 Euro összdíjazással, három ország murva versenyeit összefogva indul idén a PIRELLI Nemzetközi Murva Kupa!

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség a 2023-as versenyszezonra kiírja a PIRELLI Nemzetközi Murva Kupát! A Kupasorozat szervezője a Mez&Mol Kft. (autogumiplaza.hu) a régió PIRELLI versenyabroncs forgalmazója.

Mivel egyre kevesebb lehetőség van a környező országokban murvás versenyeket rendezni, így ezeket a még meglévő futamokat szerette volna összefogni a sorozat szervezője. Magyarországon három futam is szerepel a rallynaptárban, amit murvás szakaszokon rendeznek meg, de a környező országokban is lesznek versenyek, hiszen Romániában kettő, míg Ausztriában egy futam szerepel a Murva Kupa naptárában.

Mezey Tamás, a Mez& Mol Kft. ügyvezetője így nyilatkozott a kezdeményezésről: „Arra gondoltunk, hogy ezeket a futamokat lehetne egy Kupasorozatba tömöríteni és egy komoly díjazással megtámogatni. Több mint három éve kezdtük el ennek a sorozatnak a szervezését, most jutottunk el oda, hogy talán az idén ez sikeresen elindítható.

Idén immáron kettő, jövőre talán három murvás bajnoki futam szerepel a versenynaptárban a magyar bajnokságban. A kupasorozatnak Magyarország a központja, a hat futamból három itt lesz nálunk. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség adja a szakmai és hivatalos hátteret is. Nagyon szerettük volna, ha a nyitó és a zárófutam is itthon van. Így, hogy a Székesfehérvár Rallye-val kezdődik a szezon és a Mikulás Rallye-val fejeződik be, ez teljesen jó keretet ad ennek az egésznek.”

A PIRELLI Nemzetközi Murva Kupa versenyei:

• Székesfehérvár Rally 2023 (HU, Székesfehérvár) 2023.03.31.-04.02.

• W4 Rally 2023 (AT, Horn) 2023.06.02.-06.03.

• Sibiu Rally 2023 (RO, Sibiu) 203.07.14.-07.15.

• Veszprém Rally 2023 (HU, Veszprém) 2023.08.04.-08.06.

• Brasov Rally 2023 (RO, Brasov) 2023.10.28.-10.29.

• Mikulás Rally 2023 (HU, Veszprém) 2023.12.02.-12.03.

A sorozatba egyszeri regisztrációs díjjal lehet a benevezni, ez a teljes szezonra, a hat versenyre érvényes. A regisztráló legjobb négy futamának az eredménye kerül értékelésre.

„Minden egyes futamon kategóriánként díjazzuk a nevezőinket, PIRELLI versenyabroncs utalvánnyal és év végén is nagyon komoly díjazásban részesülnek a kategóriák helyezettjei.
Az összdíjazás akár elérheti a 100.000 Eurot is!

Ezek a díjak az általunk forgalmazott PIRELLI versenyabroncsok megvásárlására használhatóak fel. A kupasorozatban egyébként a résztvevők kedvezménnyel tudják megvásárolni a PIRELLI abroncsokat a Mez&Mol Kft.től!

A versenyeken belül négy kategóriában kerülnek értékelésre a Murva Kupa indulói. Bízunk benne, hogy jól sikerült beosztani a kategóriákat is:”


• I.kat.:           RC2, RGT, N RGT

• II.kat.:          2WD: RC4, RC5 és a többi 2WD

• III.kat.:         RC3 és volt N4 és R4 autók

• IV.kat.:         RC1/WRC autók

„Fontos megemlíteni, hogy nem csak a három, futamot rendező ország versenyzőit várják a sorozat szervezői, hanem bárkit, aki rendelkezik nemzetközi versenyzői engedéllyel! Az év végi pontozásban bónusz pontokkal ’jutalmazzuk’ azokat a versenyzőket, akik nem a saját országuk versenyén szerepelnek bizonyos feltételek mellett.

Minden regisztrált, induló versenyző ruházati csomagot fog kapni. Szeretnénk kiemelt figyelemmel kezelni a kupasorozat résztvevőit, a régióban egyedülálló módon próbáljuk kiszolgálni őket szakmailag is. A versenyeken tanácsokat, ajánlásokat adunk a megfelelő abroncsok és a hozzájuk tartozó keréknyomások lehető legjobb kiválasztása érdekében.”

Ez lesz a bevezető év, de a szervezők bíznak benne, hogy hosszabb távra gondolkodhatnak. „Talán lesznek olyanok, akik eddig nem kapcsolódtak be a nemzeti bajnokságokba, de van versenyautójuk, vagy bérelnének, mert murván jobban szeretnek menni és egy-egy futamra nem éreztek késztetést, így ezt kellő kihívásnak tekintik majd, hogy újra bekapcsolódjanak a versenyzésbe.”

A kupasorozat facebook oldala: https://www.facebook.com/int.gravelcup/

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top