Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Robert Kubica)

Robert Kubica indul a dubai viadalon

Fotó: Facebook (Robert Kubica)

Az exForma-1-es versenyző, Robert Kubica bejelentette, hogy részt fog venni januárban a Dubai Autodrome-on megrendezésre kerülő 24 órás versenyen.

A 32 éves lengyel pilóta egy Porsche GT3-as autóval vág majd neki a január közepén megrendezésre kerülő viadalnak.

„Szeretném megerősíteni, hogy a január 12. és 14. között megrendezésre kerülő dubaji versenyen részt fogok venni. Egy nemzeti csapathoz fogok csatlakozni ahol Porsche GT3-as autóval versenyeznek, így kipróbálhatom a 24 órás versenyzést” – osztotta meg az örömteli hírt Kubica a Facebookoldalán.

Tavaly év végén Kubica részt vett a World Endurance Championship újonc tesztjén Bahreinben egy ByKolles LMP1-es autóval.

A 2016-os évben egyébként a lengyel pilóta igencsak aktív volt, hiszen számos megmérettetésen vett részt – ott volt a 12 órás mugellói versenyen, de versenyzett a Renault Sport Trophy Spa-Francorchamps-i fordulójában és a 6 órás vallelungai megmérettetésen is.

Kubica Forma-1-es karrierje egyébként 2011 elején tört ketté, amikor az akkor Renault-nál versenyző pilóta már hódolt az egyik legnagyobb hobbijának, a rallyzásnak, s egy év eleji versenyen szenvedett súlyos balesetet.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top