Keresés
Close this search box.

Szeretnénk élvezni a versenyt!

blank

Palotás Péter autocross versenyzőt kérdezem a Molca-i Autocross Magyar OB és Zóna verseny előtt.

Magyar Autocross Országos Bajnokság
Palotás Péter – Mitsubishi Colt EVO
Molca – 2017.06.10-11.
Levianus Motorsport

A Molca-i pálya igen gyorsnak tűnik a pályarajz alapján. Szélessége12-30 méter között változik, a rajtrács 18 méter széles. Viszont 15 méter a szintkülönbség, ami nem elhanyagolható. Korábban Európa Bajnokságot is rendeztek itt.
2017 első Autocross Országos versenyét Szeghalmon rendezték meg, ahol az előkelő második helyen végeztél. Gondolom a szlovák pályán sem szeretnéd alább adni.
– Itt azért jelentősen erősebb lesz a mezőny, mint Szeghalmon volt, bár pár versenyzőt már ismerek a tavalyi zóna futamokról. Mindenképpen szeretnék felállni a dobogóra, de érzem, hogy itt erős küzdelem lesz.
A pálya gyorsasága és kialakítása miatt előzésre sarkallja a pilótákat, viszont alattomos is lehet a rosszul megválasztott ív vagy féktáv. Honnan informálódsz, hogy milyen vezetési stílust is alkalmazz majd a versenyen?
– Mindenképpen bejárjuk a pályát verseny előtt, több belső kamerás felvételt is megnéztem már, a szabadedzésen ismerkedünk jobban majd a pályával és utána döntünk, hogy milyen stratégiát követünk, de rádión folyamatosan kapcsolatban leszek a csapattal.
Összegezve: Gyors, tempós, bevállalós pálya, ahol ugrató is van számodra és a kategóriatársak számára. A versenyautód is be van már járatva, hisz Kis Ádám a németországi Seelow-ban megrendezésre kerülő Autocross EB járt vele és dobogón is végzett vele. Mi is lehet a célod ezen a Molca-i versenyen, miként szeretnél szerepelni rajta?
– Még mindig tapasztalatszerzés fázisában vagyunk, de egyre inkább jobban összeszokunk az autóval, szeretnénk élvezni a versenyt, de mindent megteszek egy dobogós helyezésért.
Íme a szombati tartalmas program:
07:00 Adminisztratív
07:15 Technikai átvétel
11:30 Szabadedzés
13:00 1. mért edzés
15:00 2. mért edzés
17:00 1. előfutam

Vasárnap sem fogtok unatkozni, hisz reggel már a pályán s a Mitsubishi Colt EVO-ban leszel.
08:00 2. előfutam
10:00 3.előfutam
13:00 Elődöntők
14:15 Döntők
Szurkoljunk ki itthonról ki a pálya széléről közösen Palotás Petinek és csapatának a Molca-i Autocross Magyar OB és Zóna versenyen!
Partnereimnek köszönöm a segítséget: PLTS Ipari Kft., Zeusz Exhaust Kft., AT-LOC Hungária Kft.
– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top