Keresés
Close this search box.
unnamed(8)

Válint Bence diadalmaskodott a Ferrari Challenge szezonnyitó versenyén

Hatalmas magyar siker Mugelloban, a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli 2024-es szezonjának első versenyhétvégéjén. A Ferrari Budapest Rossocorsa versenyzője, Válint Bence szombaton a második, vasárnap pedig az első helyet szerezte meg, ezzel magabiztosan vezeti az összesített tabellát.
 
Válint az első, szombati verseny időmérőjén balszerencsék sorozata miatt az utolsó helyen zárt, ám bravúros versenyzéssel – összesítve tizenhét! helyet javítva induló pozícióján – a profi kategóriában a második helyen végzett, maga mögé utasítva többek között Timo Glock, egykor F1-es pilótát.
 
Az ifjú, 19 éves pilóta a vasárnapi versenynapon a negyedik helyről indulva kezdte a versenyzést, végül taktikus, higgadt versenyzéssel az időeredménye alapján a dobogó legfelső fokára állhatott.
 
Ferrari Challenge versenyzői pályafutásának eddigi legsikeresebb versenyhétvégéje után Válint Bence 29 ponttal vezeti az összesített tabellát, Timo Glock és Franz Engstler előtt. 
 
A Ferrari Challenge Europe következő versenyét május 30 – június 2. között Magyarországon, a Balaton Park Circuiten tartják, ahol a hazai rajongók élőben, a helyszínen szurkolhatnak Bencének

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top