blank

Vida Balázs: Célom jó időt menni és nyerni!

blank

 

Interjú Vida Balázs dragversenyzővel a hétvégi gyorsulási verseny előtt, aki közkedveltté szeretné tenni a Drag Goofree-Camaro-ját, a sporttársak és a nézőknek egyaránt!

 

Pilóta: Vida Balázs
Drag autó: „Goofree-Camaro”- dragster
Verseny neve: Poco Loco Gyorsulási verseny OB + FIA-CEZ + Smoke&Charm Országos Diesel Találkozó – 2016.05.14-15. – Kiskunlacháza

Kérlek, először mesélj kérlek az eddigi autósportos életedről.
– Anno a 90-es évekre nyúlik vissza amikor is saját autómmal, egy csont gyári 1977-es Chevy Camaróval ,, A SÁRGA”, utcai versenyeken vettem részt, ami nagyon sok élményt és izgalmat adott, de viszonylag rövid idő alatt megszoktam az akkori évjáratok közel 200 lóerejét. A megszokás érzés orvosolására a Tuboly-Tech-nél gyorsan találtunk megoldást, ami eredményeképp évről évre, több versenyen is szép eredményeket értem el vele. Már Jó néhány évvel ezelőtt tudta a 10,6-os időt, ami egy utcai autótól a ma is elég jónak mondható..
Ezt követte profi kategóriában a ,,Hyper–Nova”, (Tuboly-Tech) ami már egy gyorsulásra épített versenyautó, a 9,6-os idejével az utóbbi években dobogós eredményeket hozott.

A versenyen milyen autóval indulsz, és mit tudhatunk róla?
– A ,,Goofree-Camaro”- dragster, (Tuboly-Tech) 1979-es évjáratú épített versenyautó, 8000 ccm-es versenyblokkal, teljesítménye közel 1000 lóerő szívóban, ami fokozható egy kis nitró befecskendezésével.
A legutóbbi versenyen a lacházi pályán 8,6-os időt sikerült kihozni belőle. Van még tartalék az autóban, így meg van rá az esély hogy javítsuk az eddigi időeredményt.

Kinek is tudod ajánlani ezt a sportot és miért?
– Mindenkinek, aki kitartó, szereti az adrenalint, a sebességet, a gumifüstöt, a jó társaságot, és nyerni akar, mindezt megspékelve a V8-as spéci motorok aszfaltszaggató erejével és mellkast rengető dübörgésével, az nagyon valószínű, hogy nem tudja ezt megkapni más sportágban!

Lesz-e hasonló Drag jármű kint a versenyen?
– Napjainkra szép számú Dragster versenyautókkal büszkélkedhet a szakág!
Ebben a kategóriában áll a rajthoz a hétvégén információm szerint, a budapesti nagy futamon debütált ,,Predator” Kohári Zoltán magyar drag bajnok pilótával, ,,Káldy Nova”, ,,Fensetrman-Chevy kupé”, ,,Wattson Fury” , ,,Damla-Mini-Impala”, ,,Darth-Wader” új szívvel, és újdonságként Tuboly Tamás Altered-je , de ezen felül még várhatóak más ismert hazai, illetve külföldi versenyzők is!
A mostani felhozatallal megtelik a nyolcas tábla, izgalmas versenyekre számíthatnak a rajongók.

Milyen titkolt céllal érkezel a versenyre?
– Közkedveltté tenni a Goofree-Camaro-t, jó időt menni, és nyerni!

2016-ös versenyzéssel kapcsolatos terveid?

– Lehetőség szerint részt venni a versenyeken és biztonsággal, stabilan a lehető legjobb eredményeket hozni.

Köszönöm a támogató családom segítségét!

Szurkoljunk közösen Balázsnak a hétvégi Poco Loco Gyorsulási verseny OB-n!

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top