Keresés
Close this search box.

Cargo Racing a Swift Cup Europe mezőnyében is

Nagyüzem van a Cargo Racing háza táján: a tevékenységét az idei évre a tereprali mellett pályaversenyzéssel is bővítő autósport-egyesület két új pilótája, Bernula István és Fekete Balázs a Swift Cup Europe hungaroringi nyitányán átestek a tűzkeresztségen és már teljes gőzzel a Slovakiaringen tartandó újabb fordulóra összpontosítanak.

Nagyüzem van a Cargo Racing háza táján: a tevékenységét az idei évre a tereprali mellett pályaversenyzéssel is bővítő autósport-egyesület két új pilótája, Bernula István és Fekete Balázs a Swift Cup Europe hungaroringi nyitányán átestek a tűzkeresztségen és már teljes gőzzel a Slovakiaringen tartandó újabb fordulóra összpontosítanak.

Míg 2013-ban kizárólag az Overdrive Toyota Hilux-szal versenyző tereprali-páros, Fekete Antal és Tóth György képviselte a Cargo Racing színeit, addig az egyesület idén már a pályaversenyzés világában is érdekelt. Az alakulat két versenyzője szerepel az FIA égisze alatt zajló Swift Cup Europe sorozatban, a GFS Oxxo Energy Team kötelékében: mindkét Suzuki-pilóta intenzív felkészülési időszak után vetette bele magát a versenyzésbe és mindketten az előzetes elvárásokat felülmúló eredményt produkáltak a változatos, hol esős, hol száraz hungaroringi nyitányon.

Az osztrák Suzuki-márkakupa mezőnyével közösen bonyolított fordulóban Bernula István a magyar értékelés 2. leggyorsabb versenyzőjének bizonyult az időmérő edzésen, ráadásul az amatőr gokartozás világában több évet lehúzó, ott bajnoki címeket is nyerő pilóta mindkét versenyét dobogós helyen zárta. A szombati esős futamon a hazai értékelés 2. helyén végzett Benyó Máté mögött, míg a vasárnapi fordított rajtrácsos futamon – immáron száraz pályán – a közös, magyar-osztrák értékelésben is 3. lett Csík János és Benyó Máté mögött.

„Komplikált hétvége volt, mert először mentünk az 1,6 literes Swiftekkel, ráadásul kaptunk némi esőt is. Izgalmas csatákat vívtunk és mivel ez volt az első, versenyautó volánja mögött töltött hétvégém, úgy érzem, hogy az elért eredmény miatt van okom az elégedettségre. Szeretném kihangsúlyozni, hogy rendkívül hasznos tanácsokat és iránymutatásokat kaptunk a GFS Oxxo Energy Teamben mentori szerepet betöltő, a Suzuki-kupát korábban szintén megjáró Major Benedektől, a fiatal kora ellenére rendkívül tapasztalt és tehetséges Benyó Máté pedig remek mérce mindenki számára. A nyitófutam óta bonyolítottunk egy sikeres tesztet a következő verseny helyszínén, a Slovakiaringen és már nagyon várom, hogy folytatódjon a szezon!” – értékelt Bernula István, akinek már beceneve is van: versenyzőtársai „Denevérnek” nevezik, miután az egyik előszezonbeli teszten olyat bukott, hogy Suzukija a tetejére borulva állt meg, majd hosszabb ideig így maradva, ülésében fejjel lefelé becsatolva várta a pályamunkások segítségét.

Debütánsként szerepelt a hungaroringi nyitófordulóban Fekete Balázs is: a mindössze 13 esztendős fiatalember pici gyermekkora óta az autósport bűvkörében él, édesapja, Fekete Antal terepralis szerepvállalása pedig végképp a versenyzés irányába terelte az ifjoncot, aki korábban gokartos szárnypróbálgatások révén ismerkedett a száguldással. Az első Swift-kaland sikerélményekkel vértezte fel: az időmérő edzésen több 1,6 literes vetélytársat is maga mögé utasított, majd a szombati futamot a 7., vasárnap pedig a 8. pozíciót szerezte meg a hazai értékelésben.

„Az előszezonban nagyon hasznos felkészítést kaptunk Burkus Egon csapatvezető-promótertől és Major Benedektől, akik sok mindenre megtanítottak. Most először vezettük az 1,6 literes Swifteket, így számomra először az autóval való ismerkedésen volt a hangsúly, amit még izgalmasabbá tett az eső is, de úgy érzem, hogy hamar sikerült felvennem a ritmust. Élvezem a versenyzést és igyekszem minél több tapasztalatot gyűjteni. Édesapám és a mentoraim már a felkészülési időszak kezdetén is hangsúlyozták, hogy lépésről lépésre kell haladnom, így tudom, hogy nem lehetek forrófejű” – mondta Fekete Balázs, akinek a versenyzés mellett természetesen az iskolai tanulmányokra is összpontosítania kell.

A Cargo Racing számára a május 9-11-i hétvége rendkívül mozgalmasnak ígérkezik: míg a Swift-kupás pilóták a Slovakiaringen versenyeznek, addig Fekete Antal és Tóth György az ezüstéremmel zárt túrkevei tereprali-évadnyitót követő idei második fordulóban, Beled környékén vitézkedik majd az Overdrive Toyota Hilux-szal.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top