Keresés
Close this search box.

A 12 éves Kovács Bálint vezeti az Alpok-Adria Bajnokság összetettjét

Sajtóközlemény – Alpok-Adria Bajnokság, Kovács Bálint, Adria Raceway, 2. futam, 2014.05.05. 

 

Hihetetlen szenzációval indult az év az Alpok-Adria Bajnokság 125SP kategóriájában, hiszen az olasz, cseh, szlovák, szlovén, osztrák stb. versenyzőket felvonultató mezőnyben az első fordulót követően egy 12 éves magyar tehetség, Kovács Bálint vezeti az összetettet. A H-Moto Team ifjú reménysége Olaszországban egy 1. és egy 2. hellyel kezdte az évet.

Mindezt egy a lehető legbalszerencsésebben alakult időmérő edzés után érte el, amikor is az olaszországi Adria International Raceway-en uralkodó változékony időben rossz gumit választva csak a 6. helyet szerezte meg magának mindkét futam rajtrácsára. Bálint viszont mindig, minden versenyen úgy áll oda a rajthoz, hogy győzni akar, és a maximumot akarja kihozni magából és a motorjából, amit általában sikerül is megvalósítania.

5 éves korában kezdett el motorozni, és ez idáig minden bajnokságot megnyert, amiben elindult. Tavaly a MAMI-kupában lett bajnok, míg idén immár a H-Moto Team színeiben indul az Országos Nyílt Nemzetközi Gyorsasági-motoros Bajnokság, valamint az Alpok-Adria Bajnokság futamain, egy Aprilia RS 125 nyergében. A slovakiaringi OB-n egy bravúros 2. hellyel kezdte az évet a 125SP felnőtt kategóriájában, míg az elmúlt hétvégén tehát már az Alpok-Adria Bajnokság nyitófordulóján brillírozott.

A 6. helyről indulva szombaton meg sem állt a futamgyőzelemig, így a nap végén a tiszteletére a magyar himnusz is felcsendült, míg vasárnap a 2. helyen végzett a címvédő és most hazai pályán versenyző, nálánál jóval idősebb Danilo Di Giorgio mögött. A két erős versenyszereplés természetesen a bajnoki ponttáblázaton is megmutatkozik, amely jelenleg Kovács Bálint nevével kezdődik.

Szilner János, a pilóta edzője
„Nagyon jól sikerült a második verseny is, a második helyen zártunk!!! Bálint gyönyörű rajt után a harmadik helyen fordult, majd körről körre közelebb kerülve az előtte haladó versenyzőhöz, a verseny második felétől nyomás alá helyezte, és csak az alkalomra várt taktikusan. Végül a pálya legszűkebb kanyarjában kifékezte és megelőzte, a kigyorsítás pedig olyan jól sikerült, hogy azonnal ellépett tőle, úgyhogy nem volt kérdés a második hely sorsa. A végére 20 másodpercet adott a harmadik helyezettnek, és 6 másodperccel a tavalyi bajnok, most hazai pályán versenyző olasz Di Giorgio mögött ért célba. Az első versenyhétvége után Bálint vezeti az Alpok-Adria Bajnokság összesített pontversenyét a 125SP-ben, úgyhogy nagyon nagy az öröm, és az egész csapat hihetetlenül büszke rá.”

Borbás Bálint

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top