Keresés
Close this search box.

Hét magyar lesz ott a hollandiai vb-n

blank

A Hollandiában megrendezésre kerülő IMBRA rádiótávirányítású motorcsónak-világbajnokságon 33 ország 235 versenyzője méri össze tudását. A magyarokat hét versenyző fogja képviselni a világversenyen.

Az idei év legrangosabb RC (rádiótávirányítású) motorcsónak viadala a hollandiai Spaarnwoude kifejezetten erre a célra létesített versenytaván zajlik, ahol egy kis létszámú, mégis erősnek mondható magyar csapat próbál minél eredményesebben részt venni.

“A tavalyi világbajnoki címem, valamint a gyári versenyzői státusz megszerzése után rajtam személy szerint is elég nagy a nyomás, de ezt próbálom inkább pozitív energiákká változtatni” – mondta Berta András, a csapat vezetője. “Sosem jártunk még ezen a pályán és nehéz megmondani, hogy mennyire lehetünk versenyképesek az itt gyakran tesztelő nyugati versenytársakkal szemben, de természetesen mindent beleadunk. Én személy szerint nagyon reménykedem, hogy idén is éremmel, érmekkel térhet haza a csapat”.

A magyarok specialitásának számító hosszútávú (Endurance) versenyek hétfőn kezdődnek. A döntőket augusztus 11-én, csütörtökön tartják. A Berta András, Kapócs Tibor, Kápolnai Attila, Kiss Barnabás, Kiss Zsolt, Soós Vince és Tarr Tamás által alkotott magyar válogatott szereplése az FSR Hungary facebook oldalon is figyelemmel kísérhető.

További információk az IMBRA világszervezet hivatalos oldalán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top