Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (McLaren)

Alonsónak fájhat a feje a Honda miatt

Fotó: Facebook (McLaren)

Úgy látszik, hogy továbbra sem találja a helyét a Honda: a pénteki, utolsó tesztnapon már délelőtt komoly problémák adódtak a gyártó motorjával.

A 2017-es szezon még igazából el sem kezdődött, de máris problémái akadnak a McLaren-Hondának, ugyanis a csapat erőforrásának megbízhatósága és teljesítménye erősen kétségbe vonható a spanyolországi tesztek alapján – és már most úgy tűnik, hogy behozhatatlan hátrányuk van a többiekkel szemben.

Stoffel Vandoorne csütörtökön összesen 48 kört tett meg, s a tesztnap során kétszer is ki kellett állnia elektromos probléma miatt – történt mindez egy nappal azután, hogy Fernando Alonso nyíltan bírálta a Honda motorját.

A teszt utolsó napján a kétszeres világbajnok foglalta el az MCL32 pilótafülkéjét, azonban nem sokkal, mindössze két órával később az autó is megállt alatta a kilences kanyarban, s piros zászlóval intették le az edzést. A spanyolt azonban nem abból a fából faragták, hogy feladja: 35 perc múlt visszatért újra a pályára, azonban ebben sem volt sok köszönet, hiszen mindössze 17 kört sikerült teljesítenie, a leggyorsabb idejét ultralágy abroncsokon futotta, s négy másodperccel volt lassabb az akkor élen álló ferraris Kimi Räikkönennél.

„Fernandónak a pályáról ugyanazon hiba miatt kellett kiállnia, mint tegnap Stoffelnek – a szakaszos elektromos kapcsoló miatt” – nyilatkozta a csapat szóvívője, majd hozzátette, hogy a csapatnak a probléma kiküszöbölésére elsősorban arra van szüksége, hogy rájöjjenek a probléma pontos forrására.

Alonso egyelőre még nem kommentálta az esetet.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top