Keresés
Close this search box.
Fotó: Renault Sport Formula One Team

Hivatalos: Ocon váltja Haryantót

Fotó: Renault Sport Formula One Team

A Manor hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a szezon további felében Esteban Ocon lesz Pascal Wehrlein csapattársa, miután Rio Haryanto szerződését felbontották.

Haryanto ülése egészen a szezon feléig volt biztos: anyagi okok miatt az indonéz pilóta további szereplése veszélyben volt, s már hónapok óta arról cikkezett a sportsajtó, hogy a Magyar Nagydíj után szélnek ereszthetik a 23 éves pilótát. Haryanto végül a Német Nagydíjon még rajthoz állt, de a nyári szünet után egészen biztos, hogy nem találkozhatunk már vele, ugyanis a szerdai bejelentés szerint a versenyzőnek és menedzsmentjének nem sikerült teljesítenie a szerződésében foglaltakat.

A 19 éves Ocon a Mercedes pártfogoltja, nem véletlenül: az elmúlt két évben a Formula 3 és a GP3 bajnoki címét is megszerezte, illetve a Renault teszt- és fejlesztőpilótájaként is bizonyíthatott. A francia pilóta idén a Silverstone-i teszten a Mercedes W07 Hybrid rendszerét tehette próbára, valamint a Renault színeiben három szabadedzésen és egy tesztnapon bizonyíthatta rátermettségét.

„Sokkolva vagyok, hogy már a hónap végén bemutatkozhatok a Manor Racing színeiben, ráadásul Spában, ami a második kedvenc pályám a hazai futamok mellett” – nyilatkozta Ocon, aki a kilencedik legfiatalabb pilóta lesz a Forma-1 történetében.

„Készen állok erre az izgalmas kihívásra, és köszönöm a tapasztalatokat, amiket idén tartalékpilótaként szerezhettem. Köszönöm a Renault-nak és a Mercedes-Benznek a közös munkát annak érdekében, hogy ez létrejöhessen, valamint a Manornak a lehetőséget, s azon leszek, hogy ezt mindkét kezemmel megragadhassam. Már a Manor műszaki központjában tett látogatáson is túl vagyok, ahol az üléspróbát is elvégeztük, és találkoztam a csapat többi tagjával, szóval már készen állok arra, hogy a nyári szünetet követően pályára guruljak.

A Manor idén kiváló munkát végzett, és izgatott vagyok, hogy most már az én feladatom is a csapat fejlődésének elősegítése. Alig várom, hogy belevágjunk!”

Ocon idén a DTM-ben is versenyzett a Mercedes színeiben, őt a csapatnál Felix Rosenqvist váltja.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top