Keresés
Close this search box.
Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

Nem fog egyhamar döntést hozni a Mercedes

Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, hogy időbe fog nekik telni találni valakit a visszavonulását bejelentő Nico Rosberg helyére.

Habár Rosberg még csak öt napja világbajnok, azonban a legnagyobb meglepetésre a német pilóta pénteken bejelentette visszavonulását, amit nyílt levelében bővebben is indokolt. A bejelentés azért is volt váratlan, mert Rosbergnek két éves, élő szerződése volt a német istállóval.

A Mercedesnek jelenleg két „neveltje” is van a Forma-1-ben, az egyik Esteban Ocon, rá viszont már korábban lecsapott a Force India, míg Pascal Wehrlein-nak még nincs élő szerződése.

Wolff elárulta: habár váratlanul érte őket a friss világbajnok döntése, ennek ellenére nem fogják elkapkodni, s hosszasan megvitatják majd, hogy ki kerüljön Hamilton mellé. „A csapat számára ez egy váratlan, de mégis izgalmas helyzet.

Egy új éra kezdődik 2017-ben és van egy szabad Mercedes-ülés. Kihasználjuk a szükséges időt, hogy kiértékeljük a lehetőségeinket és megtaláljuk a megfelelő utat a jövőnkre nézve” – nyilatkozta Wolff.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top