Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Manor Racing)

Ocon elégedett a bemutatkozásával

Fotó: Facebook (Manor Racing)

Esteban Ocon elmondása szerint a Forma-1-es debütálásából nagyon sokat tanult. Nincs is oka panaszra, hiszen a Belga Nagydíjon bemutatkozó francia versenyző első futamát a 16. helyen fejezte be.

A Mercedes ifjú neveltje a Manornál Rio Haryantót váltotta, s igencsak sikeresnek mondható a 19 éves versenyző első szereplése, hiszen a tizenhatodik helyen intette le a kockás zászló, s 1.1 másodperccel előbb haladt át a célvonalon, mint a Sauber brazil pilótája, Felipe Nasr.

Ocon elárulta, hogy elégedett a teljesítményével, hiszen az volt az elsődleges célja, hogy célba érjen, majd hozzátette: igazán értékes tapasztalatokat gyűjtött az abroncsok kezelését illetően is.

„Sokat tanultam arról, hogyan menedzseljem a versenyemet, különösen felkészülve az állandóan változó eseményekre. Spa-Francorchamps valósággal gyilkolja az abroncsokat, szóval ez a legjobb helyszín a gumik menedzselésének tesztelésére” – nyilatkozta a futam után a GP3 tavalyi bajnoka, aki elmondta, hogy a Belga Nagydíj rajtja az ő szemszögéből nézve is őrületes volt.

„Rengeteg dolog történt már az első körben. Nehézséget okozott számomra az, hogy figyeljek arra, hogy ne vegyek részt az adok-kapokban, de mindemellett nyomnom kellett, és harcoltam a minél jobb pozíció megszerzéséért” – válaszolt a felmerülő kérdésekre a francia pilóta, aki hangsúlyozta, hogy az F1-ben tényleg minden sokkal gyorsabban, egy pillanat alatt történik, és erre még folyamatosan emlékeztetnie kell saját magát.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top