Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (FernandoAlonsoOficial)

Rosberg Alonsónak szavazott volna bizalmat

Fotó: Facebook (FernandoAlonsoOficial)

Érdekes nyilatkozatot tett a minap Nico Rosberg: 2016 Forma-1-es világbajnoka azt mondta, hogy szurkolóként ő legszívesebben Fernando Alonsót tette volna a Mercedesnél megüresedett helyre, azonban azt is hozzátette, hogy a csapatmunka ebben az esetben „nem működött volna.”

Nico Rosberg nem csak a Forma-1-es paddockot, hanem a szurkolókat is sokkolta egy pár nappal világbajnoki címe megszerzése után azon döntésével, miszerint nem kíván többé a királykategóriában versenyezni.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, szinte mindenkit szóba hoztak a megüresedett üléssel kapcsolatban, s rengetegen a kétszeres spanyol világbajnokot, Fernando Alonsót szerették volna látni a Mercedes overáljában, azonban a 35 éves klasszist kötötte a szerződése a McLarenhez. A német gyártó végül Valtteri Bottast szerződtette le.

A spanyol sportlap, a Marca egyik riportere nem kertelt, amikor lehetősége volt arra, hogy kérdezzen Rosbergtől – fel is tette neki a sokakat foglalkoztató kérdést, miszerint kit szeretett volna a megüresedett helyén látni? „Mivel most már én is szurkoló vagyok, és a kerítés másik oldaláról szemlélem a dolgokat, így erre nagyon könnyű választ adni.”

„Mindenki Alonsót szerette volna, és én is ezen a véleményen vagyok, mivel akkor lett volna sziporkázás Hamiltonnal. Szurkolóként szórakoztató lett volna ez a felállás, viszont csapattagként kevésbé.”

„Végül jó megoldást találtak. Bottas gyors, és habár Hamilton egy nagyon magas szintet képvisel, és nagyon nehéz őt legyőzni, de mégis lehetséges” – nyilatkozta Rosberg, aki azt is hozzátette, hogy szerinte Bottas fogja majd megszerezni a pole pozíciót a szezonnyitón, Ausztráliában.

A német versenyző a korábbi csapatával való kapcsolatát is tisztázta: elmondta, hogy jó kapcsolatot ápol a Mercedes főnökségével, annak ellenére, hogy visszavonulása után az istálló ügyvezető elnöke, Niki Lauda nem éppen hízelgő megjegyzéseket tett rá a sajtóban. „Én, mérges? Nem, tisztelettel bántak velem, amiért nagyon hálás vagyok” – nyilatkozta a 31 éves ex-Forma-1-es versenyző, aki jelenleg a Mercedes márkanagyköveti pozícióját tölti be. „Laudával bonyolultabb a helyzet, és bár úgy tűnt, hogy a sajtónak dühösen nyilatkozott, de velem szemben nem volt az.”

„Személyesen elmondta, hogy megemeli a kalapját előttem. Nagyon támogató volt három év közös munka után is.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top