Keresés
Close this search box.

Itt a Budapest Urban Games programja – hamarosan nyílik a regisztráció

blank

Elindult a III. Budapest Urban Games (BUG) honlapja, augusztus elsejétől várják a profik és az amatőrök, de leginkább a városlakók jelentkezését a sporteseményekre. Szeptember elsején három helyszínen, négy sportágban mérettethetik meg magukat a versenyzők a város legurbánusabb sporteseményén.

Immár a menetrend is biztos, a BUG egyik központi helyszíne a hetedik kerületi Klauzál tér lesz, ahol 10.00 és 18.00 óra között a grundfoci és a streetball csapatok vetélkednek az utcalimpia érmeiért. A grundfoci életérzést háromfős csapatok élhetik át.

A streetball a BUG egy teljesen új programja, a kosárlabda „underground” válfaját ötfős csapatok játsszák egymás ellen. Jelentkezni augusztus 1-től lehetséges a BUG hivatalos honlapján, ide kattintva.

A futók idén a Citadella tetejét vehetik birtokba, ahol négy és nyolc kilométeres távok várnak rájuk szeptember elsején. A pontos időpontot a szervezők augusztus elsején, a regisztráció kezdetekor hozzák nyilvánosságra. Korlátozott számban a helyszínen, a verseny kezdete előtt is elfogadnak nevezéseket.

A városi utcalimpia talán legjobban várt és legkülönlegesebb száma a Duna-átúszás, amelyre második alkalommal lesz lehetőségük a BUG résztvevőinek. Az időméréses versenyt idén 10.00 és 13.00 óra között tartják a Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart között. A nevezés mellett szükséges az egy hónapnál frissebb háziorvosi, vagy sportorvosi igazolás bemutatása. A nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, a szervezők válasz e-mailben erősítik meg a részvételt.

A rendezvény „arcai“ között ott van többek között Kiss Gergely világ– és olimpiai bajnok vízilabdázó és Szalay-Bobrovniczky Alexandra, a főváros humán főpolgármester-helyettese és Bujdosó Bianka is.

Csapjunk bele, találkozzunk szeptember elsején! A Budapest Urban Games a Fővárosi Önkormányzat által támogatott sportesemény, amelynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek kiemelt támogatása.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top