Keresés
Close this search box.
Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

Salo szerint Bottasnak nehéz dolga lesz, de képes lesz felvenni a harcot Hamiltonnal

Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

Mika Salo arra számít, hogy a Mercedesnél egyértelműen Lewis Hamilton lesz majd az első számú pilóta a 2017-es szezonban, s szerinte a visszavonult Nico Rosberg megüresedett helyére szerződtetett Valtteri Bottas egyáltalán nem lesz könnyű helyzetben.

A 27 éves Bottas négy szezon után hagyta ott a Williams csapatát, s egy éves szerződést írt alá az ezüstnyilakkal – ez egyben azt is jelenti, hogy a német istálló nyitva hagyta a 2018-as szezonra a lehetőség kapuját a többi pilóta számára.

Salo – aki 1994 és 2002 között olyan istállóknál versenyzett, mint a Lotus, Tyrrell, Arrows, BAR, Ferrari, Sauber és Toyota – úgy véli, hogy honfitársa ebben a szezonban rengeteg kihívás előtt fog állni, s mély benyomást kell tennie a főnökségre.

„Egy éves szerződést írt alá, ami egy kicsit furcsa” – nyilatkozta Salo a GPUpdate.net-nek adott interjújában. Érdekesség, hogy az 50 éves, exForma-1-es versenyző már tavaly, a szezon közepén azt jósolta, hogy Bottas előbb-utóbb a Mercedeshez fog igazolni, ha felszabadul majd a német alakulatnál egy hely. „Nagyon rövid ideje van arra, hogy megismerhesse a csapatot, a munkafolyamatokat – mindent.”

„És van még egy probléma: Lewis. Tiszta, hogy ő az első számú pilóta, és nagyon pipa, hogy tavaly nem ő nyerte meg a bajnokságot, szóval idén mindent meg fog tenni, hogy visszakapaszkodjon.”

„Nem hiszem, hogy egyenlő bánásmódban fognak részesülni. Oké, a Mercedesnek két jó autója van, de ha van valami új és jobb, akkor egyértelmű, hogy Lewisnak fogják odaadni.”

A GPUpdate.net újságírója arra is kíváncsi volt, hogy Salo mit gondol arról, hogy Bottas esetleg meg tudja-e majd előzni Hamiltont? „Úgy gondolom, hogy igen. Talán nem nyers sebességen, vagy csak úgy, de ha egyenletes teljesítményt nyújt, akkor egy meglepetés lehet Lewis számára.”

„A következetessége minden évben bámulatos volt, csak nagyon ritkán hibázott, ami pedig normális. De így végzett a csapattársai előtt, következetes volt. Pontokat szerzett és nem adott fel versenyeket – egy világbajnokságot így lehet megnyerni. Ebben az évben tényleg megmutathatja, hogy mire képes a Forma-1-ben.”

Salo azt is elárulta, hogy megdöbbentette Nico Rosberg visszavonulása. „Ha autóversenyző vagy, akkor versenyző vagy, nem tudsz ezen változtatni; nagyon meglepődtem, hogy ő csak így eldöntötte, hogy ő többé nem lesz autóversenyző.”

„Nehéz megmondani, hogy milyen ok állhatott a döntésének a hátterében – ezt csak ő tudhatja. Talán tudta, hogy 2017-ben Lewis erősebb lesz, mint valaha. Talán egy kicsit meg is ijedt az újabb harctól. Ez mentálisan egyébként – főleg egy egész éven át – nagyon fárasztó tud lenni.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top