Keresés
Close this search box.
Fotó: Renault Sport Formula One Team

Vasseur őszintén beszélt kilépésének okairól

Fotó: Renault Sport Formula One Team

A Renault egykori csapatfőnöke, Frédéric Vasseur elárulta azokat az okokat, amik miatt otthagyta a francia istállót, s azt is elmondta, hogy mit is takarnak pontosan a „nem voltak meg a közös célok” vagy a „nem ugyanazt a filozófiát követtük” mondatok.

Vasseur a kezdetekben még „csak” a versenyigazgatói pozíciót töltötte be a Renault-nál, majd a 2016-os szezon közepén kinevezték csapatfőnöknek, míg Cyril Abiteboul továbbra is ügyvezető-igazgató, Jérôme Stoll pedig elnök maradt.

Azonban szerdán robbant a bomba, s bejelentették, hogy a francia szakember egy szezon után, „közös megegyezéssel” távozik az istállótól.

„Nem voltak ugyanazok az elképzeléseink az irányítást illetően” – nyilatkozta Vasseur a Motorsport Totalnak. „Nehéz úgy vezetni egy Forma-1-es csapatot, hogy nincsenek meg a közös célok és elképzelések. Én próbáltam mindenkit a véleményem mellé állítani, de ez nem sikerült, szóval jobb, ha inkább hagyjuk.

Amikor jött ez a lehetőség, akkor azt hittem, hogy tovább tarthat egy évnél. Kicsit frusztráló, hogy el kell hagynom a csapatot, de ez az én döntésem volt.”

Vasseur úgy nyilatkozott, hogy számára az a legbosszantóbb ebben az egész helyzetben, hogy nem dolgozhat együtt Nico Hülkenberggel, aki korábban még a szakember tulajdonában lévő ART Team-el F3 Európa-, és GP2-es bajnoki címet is nyert.

„Talán ez volt a legnehezebb ebben a döntésben, mert úgy küzdöttem, mint az ördög azért, hogy Nicót megszerezzük” – tette hozzá a francia szakember, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy meggyőzze a német tehetséget: hagyja ott a Force Indiát a Renault kedvéért. „Múlt héten beszéltem vele, s tisztában van azokkal az okokkal, amik miatt erre a döntésre jutottam.”

Vasseur elárulta: elégedett azokkal az állapotokkal, amellyel maga mögött hagyja a Renault. „Az átszervezéseket illetően jó munkát végeztünk, új munkaerőket alkalmaztunk mindemellett a pályán is dolgoztunk, és az Enstone gyári befektetések is jó úton haladnak. Azonban még egy pár szezonnak el kell telnie ahhoz, hogy a Renault újra a toppon legyen.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top