MTI Fotó: Illyés Tibor

A vb-t egyből a vk-t követi augusztusban

MTI Fotó: Illyés Tibor

Mint ismeretes, a budapesti vizes világbajnokság programja majd július 30.-án zárul, azonban alig pár nappal később már egy újabb viadalon vehetnek részt a vállalkozó kedvű úszók, ugyanis augusztus 2.-án kerül megrendezésre a 2017-es rövidpályás világkupa nyitóversenye.

A normálmedencés magyarországi vb után ráadásul fele akkora, 25 méteres medencében indul a pénzdíjas széria, amelynek első állomása Moszkva lesz. Már az orosz fővárosban gyaníthatóan vízbe száll Hosszú Katinka is, aki a vk korábbi kiírásai közül az utóbbi ötöt kivétel nélkül megnyerte, s 2012 óta minden alkalommal elvitte az összetett pontverseny női győztesének járó százezer dolláros (körübelül 29 millió forintos) fődíjat is.

Moszkvát követően, ám még annak a hétnek a végén Berlin, majd kevéssel utána, harmadik európai állomásként Eindhoven következik.

Az összesen kilenc viadal alkotta világkupa második szakaszának Doha, Dubaj és Hongkong ad otthont, míg a záróetapban Peking, Tokió és Szingapúr fogadja a mezőnyt – derült ki a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA hírleveléből.

A 2017-es vk állomásai:
augusztus 2-3.: Moszkva
augusztus 6-7.: Berlin
augusztus 10-11.: Eindhoven
szeptember 22-23.: Doha
szeptember 26-27.: Dubaj
szeptember 30-október 1.: Hongkong
november 10-11.: Peking
november 14-15.: Tokió
november 18-19.: Szingapúr

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top