Keresés
Close this search box.
erdimaria

Adminisztratív hiba miatt nem indul az előolimpián két magyar vitorlázó

Adminisztratív hiba miatt nem indulhat a 2024-es, párizsi olimpia vitorlázó tesztversenyén az ILCA (korábbi Laser) hajóosztályban versenyző Vadnai Jonatán és Érdi Mária.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a két versenyző nevezését március 30-án leadták, ám a nevezési díjról beérkezett számla nem jutott el a pénzügyi osztályra. A be nem fizetett díjról június közepén értesült az MVSZ, majd egyeztetésbe kezdett a rendezőkkel és a nemzetközi szövetséggel (WS), hogy mégis elindulhasson Marseille-ben a tavaly Eb-negyedik Vadnai Jonatán és az idén Eb-bronzérmes Érdi Mária. Hivatalos válasz még nem érkezett, ugyanakkor a szervező Párizs 2024 jelezte, hogy betelt a létszám.

„Még bízunk valami csodában, de nagyon kevés az esély arra, hogy rajthoz állhassanak a jövő pénteken kezdődő versenyen” – nyilatkozott Holczhauser András. A főtitkár hozzátette, a versenyzők érthetően rendkívül csalódottak, hiszen az év egyik legfontosabb versenyéről van szó. Jelezte, a felmerülő költségeiket a hazai szövetség megtéríti.

Az idei világbajnokság előversenyén harmadik Vadnai Jonatán és a kétszeres olimpikon Érdi Mária is jó eséllyel pályázik a párizsi ötkarikás játékokon való indulásra, amelyre a kvótát először az augusztusi, hágai vb-n lehet megszerezni.

(Forrás: MTI, nyitókép: Facebook / Érdi Mári)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top