Keresés
Close this search box.

Budapest Boat Show – középpontban a Volvo Ocean Race

A Budapest Boat Show kiállítás, mely Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, több mint 50 kiállítóval, 80 hajóval, és 9500nm-en mutatkozik be a G pavilonban, számos újdonsággal, több hazai hajóbemutatóval.

2015. február 12. és 15. között a kiállítás középpontjába a TENGERI HAJÓZÁS kerül, azon belül is a Volvo Ocean Race, kap kiemelt figyelmet a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával. A kiállításon egy 400 négyzetméteres Volvo Ocean Race programszigetet alakítunk ki, melyen a látogatók megismerkedhetnek a versennyel, a csapatokkal és a legénység életével. Megtekinthető lesz a Volvo Ocean 65 versenyhajó belsejének egy részlete, felállítunk egy hajókormány installációt ahol igazi kormányosként tengeri vitorlás ruházatban fényképezkedhetnek a látogatók. A kalandosabb kedvű látogatók részt vehetnek a Volvo Ocean Race Grind versenyen, a színpadon pedig bemutatjuk Volvo Ocean Race hivatalos ruhakollekcióját is. A Volvo Autó Hungária Kft. pedig alkalomhoz illő Volvo Ocean Race Edition járműveket állít ki a G pavilonban.

Programok

Bemutatjuk a hajós mesterségeket! A kiállításra látogatók megtudhatják, hogy működik a kötélzet kezelését segítő GRIND, milyen szakma a RIGGER, hogyan készülnek a hajók modern technológiával és alapanyagokkal, hogy gyártják, illetve milyen anyagból lehetnek a vitorlák, és hogy hogyan készíthet bárki otthon hajót fából. A kiskorú társaságában érkező látogatóknak sem kell aggódnia, hiszen lehetőség lesz csemete katamarán kipróbálására, parafa hajó faragásra, és ha valaki elfárad, akkor a babzsákokon pihenve tanulhat hajós csomókat.

Generali Kikötő Színpad

Idén másodszor hirdettük meg a Budapest Boat Show Újdonság Pályázatát, melyre rekordszámú anyag érkezett. Ezek közül az első három helyezettnek lehetőséget biztosítunk, hogy termékét, újítását bemutassa a színpadon. Mindezek mellett további beszélgetések és bemutatók is helyet kapnak a Generali Kikötő Színpadon. A Volvo Ocean Race kulisszatitkain kívül figyelemmel követjük a SÁMSON tengeri evezőshajó expedíciójának előkészületeit is, mellyel Bakos András és Új-zélandi társa Erik Harrewijn New York-ból Párizsba fognak evezni. Továbbá olimpikonjaink beszélnek majd a kihívásokról, de Vízimentők Magyaroszági Szakszolgálata a Magyar Közlekedési Hatóság, a Vízirendőrség is előadást tart.

A kiállítás szakmai színvonalát komoly együttműködő partnerek biztosítják, hiszen a Budapest Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, főtámogatója pedig a Generali Biztosító Zrt.

Egyidejű rendezvények:

  • FEHOVA – Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás
  • KARAVÁN SZALON
  • Országos Íjász Bajnokság

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top