Keresés
Close this search box.
Fotó: Kovács Zeinab, H-Moto Team

Ismét példaképe, Marc Marquez előtt bizonyíthat Kakuszi Ádám

Fotó: Kovács Zeinab, H-Moto Team

A 220 Volt H-Moto Team két ifjú motorosa, Kakuszi Ádám és Kovács Zoli a hétvégén folytatja szereplését a különböző nemzetközi sorozatokban. Ádám az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban szerepel Brnóban, ahol a világ legjobb motorosai előtt bizonyíthat, hiszen a Moto GP betétfutamaként kerül megrendezésre a versenyük, azaz a fiatal motoros példaképe, Marc Marquez is kíváncsi lehet majd a fiatalokra. Kovács Zoli a Junior Európa Bajnokság olaszországi állomásán, Franciacortában folytatja a szereplését. A csapat és Kovács Bálint pedig a Hungaroringen várja a szurkolókat a szombati Magyar Kupa futamon, illetve a harmadik alkalommal megrendezendő H-Moto Napon.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei közül ezúttal csak Kakuszi Ádám gurul pályára a csehországi Brnóban, hogy folytassa szereplését az idei ADAC Junior Cup sorozatban, ugyanis Somosi Alexander kénytelen kihagyni ezt a fordulót. Ádám immár másodszor mutathatja meg a világ legjobb motorosai, a Moto GP menői előtt, hogy mit tud. Nem lesz egyszerű dolga, ugyanis ezen a hétvégén sem rendeznek szabadedzést a sorozat versenyzői számára.

„Már nagyon vártam ezt a hétvégét, hiszen ismét élőben láthatom a Moto GP sztárjait, példaképem, Marc Marquez előtt motorozhatok. Ezen a pályán sem mentem még, ennek ellenére az a célom, hogy bekerüljek a legjobb hat közé. A nyári szünetben többször edzettem, és jó formában vagyok, hiszen mind Kakucson, mind az Euroringen sikerült megjavítanom az eddigi legjobb köridőmet. A pálya vonalvezetésével Xboxon ismerkedtem, szükség is volt rá, ugyanis most sem lesz szabadedzésünk, azonnal az időmérőn kell majd bizonyítanunk” – jelentette ki Kakuszi Ádám, aki összetettben a 14. helyen áll az eddig megszerzett 19 pontjával.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetsége, Kovács Zoli számára is folytatódik az idei Junior Európa-bajnoki szezon. A fiatal motoros az elmúlt hétvégén a csehországi Mostban a Junior Eb-futamokon mindkétszer dobogóra állhatott – harmadik lett mindkétszer – és az olaszországi versenyen is hasonló eredmény elérésében reménykedik a Mini GP Stock kategóriában.

Most szombaton kerül sor a Hungaroringen a Magyar Kupa 4. fordulójára, amelyen a csapatot ezúttal Kovács Bálint képviseli, aki először fogja versenykörülmények között kipróbálni az új ezres Suzuki GSXR modellt, amivel az év második felében fog rajthoz állni.

„Eddig csak utcai ezres motorral mentem egy alkalommal, így ezen a versenyen az lesz a legfontosabb feladat, hogy minél jobban összeismerkedjek a Suzukival, és minél több kilométert tehessek meg a nyergében. Noha a hatszázasok között jól állok összetettben, mivel az év második felében a terveink szerint rajthoz állhatok majd az IDM Suzuki Cup utolsó két futamán, így ideje váltanom. Mivel a két német versenynek otthont adó pályákon motoroztam már, így kellő felkészüléssel – aminek a hungaroringi futam lesz az első állomása – ki tudjuk majd hozni a lehető legtöbbet” – ecsetelte Kovács Bálint.

A verseny mellett más esemény is várja az érdeklődőket a Hungaroringen. Immár 3. alkalommal kerül megrendezésre a csapat nyári rendezvénye, a H-MOTO nap. A paddock területén a látogatók találkozhatnak a csapattagokkal, részt vehetnek kvízjátékban és a Suzuki által kiállított motorokat is megcsodálhatják. Az esemény 10 órától kezdődik, és egészen 6 óráig látogatható.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top