Fotó: Facebook (waterpolo.hu)

17 perc alatt elfogytak a jegyek

Fotó: Facebook (waterpolo.hu)

Hétfőn startol, s egészen augusztus 20-ig tart a masters világbajnokság, amelyet az idősebb korosztály képviselőinek írtak ki. A megmérettetésen rekordnagyságú mezőny, 10 ezer versenyző indul.

„Ugyanolyan fontosnak tartjuk a masters-vb-t, mint az esemény első felvonását, az elit-világbajnokságot” – jelentette ki Gyárfás Tamás, a FINA végrehajtó és a vb szervezőbizottságának tagja a pénteki sajtótájékoztatón.

Kiemelte, hogy ez a második alkalom, amikor együtt rendezik az elit– és a masters-vb-t, de először azonos minden helyszín.

„Az elit-vb sikeresen lezárult, Magyarország házigazdaként és szervezőként is jól vizsgázott. Kezdődhet a masters-vb, amelyre közel 12 ezer résztvevő, ebből 10 ezer versenyző regisztrált” – mondta Szántó Éva, a vb-t szervező kft. vezetője. Kiemelte, hogy a vb-n öt sportágban – úszásban, nyíltvízi úszásban, szinkronúszásban, műugrásban és vízilabdábanversenyeznek a sportolók. Lesz, aki több sportágban, például vízilabdában és úszásban, vagy nyíltvízi és medencés úszásban is rajthoz áll. Érdekességként említette, hogy a Millennium vízilabadacsapat – az olimpiai bajnok magyar pólósok alkotta együttes – meccseire 17 perc alatt elfogyott minden jegy.

Edward Evelly, a FINA masters-bizottságának elnöke dicsérte a létesítményeket, megemlítve, hogy rekordnagyságú létszám nevezett: 500 szinkronúszó, 300 műugró, 7000 úszó, 1500 nyíltvízi úszó és 120 vízilabdacsapat, amely a hét nap alatt több mint 360 meccset játszik a masters-vb-n.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top