Keresés
Close this search box.
Fotó: H-Moto Team

Kovács Bálint: „Növelném az előnyömet összetettben!”

Fotó: H-Moto Team

Majd 1500 kilométer motorozással érkezett meg Aragónba a H-Moto Team élversenyzője. Kovács Bálint a cseh New2Project csapat vadonatúj Yamaha R1-esének nyergében a hétvégén folytatja szereplését a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában. A 19 éves motorost egy cél vezérli, megtartani a vezető helyét az összetettben.

Kiválóan kezdte meg a 2021-es idényt Kovács Bálint: a jerezi szezonnyitón a H-Moto Team 19 éves versenyzője mindkét futamot megnyerte, majd Navarrában ismét dobogóra állhatott a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriában. A cseh New2Project által felkészített vadonatúj R1-es Yamahával versenyző 19 éves magyar motoros vezeti az összetett pontversenyt kategóriájában, és abban bízik, hogy ezt sikerül megőriznie az aragóniai versenyhétvégét követően is.

A felkészülésére nem panaszkodhat, hiszen az előző hétvégén teljesítette a legendás Le Mans-i 24 órás viadalt, és az Endurance-világbajnokság mezőnyében 1440 kilométer motorozott. Sikerült kipihennie magát, és a szabadedzéseken, ahol igencsak változó volt az idő, megfelelő pályaismeretre tett szert, valamint a csapata is jó irányba haladt a beállításokkal.

„Úgy gondolom, nagyon felkészülten vághatok neki ennek a hétvégének, hisz rengeteg időt töltöttem motoron az elmúlt napokban. Annak ellenére, hogy még nem mentem ezen a pályán, bizakodó vagyok, hiszen a szabadedzéseken viszonylag sok időm volt megtanulni a pályát, és a csapat is talált egy jónak tűnő beállítást. Egyelőre csak a változékony időjárás okoz egy kis gondot, ugyanis egyszer esik, máskor meg tűz a nap. A hétvégi két futamon szeretnék minél több pontot gyűjteni, hogy megtarthassam a vezető helyemet összetettben. Tetszik a pálya, ugyanakkor van egy hosszú egyenes, ahol a motorom végsebessége miatt esetleg bajba kerülhetek” – jelentette ki Kovács Bálint.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top