Keresés
Close this search box.
Fotó: Ahmed Feisal

Újra Katarban versenyezhet a télen Kovács Bálint

Fotó: Ahmed Feisal

Ismét végigversenyezheti az egész téli szezont Kovács Bálint. A H-Moto Team 17 éves motorosa ismét ott lesz a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-as kategóriájának mezőnyében, azaz most decembertől egészen a tavasz kezdetéig ideális körülmények között készülhet fel a 2019-es európai szezonra. Bálint már elutazott Katarba, ahol holnap kezdődik a bajnokság hivatalos kétnapos tesztje, majd a következő két hétvégén négy futamra is sor fog kerülni.

Úgy tűnik, a H-Moto Team állandó szereplőjévé válik a Losail Ázsia Bajnokságnak: a Katarban rendezendő bajnoki sorozaton immár zsinórban másodszor vesz részt a csapat ifjú tehetsége, Kovács Bálint, mégpedig a Superstock 600-as kategóriában. A 17 éves motoros már el is repült Dohába, ahol előbb részt vesz a bajnokság hivatalos, kétnapos tesztjén, majd a következő két hétvégén négy futamra is sor kerül, mégpedig Losailban, a Doha közelében található MotoGP versenypályán. A teszten elsősorban az idei motorjával ismerkedik, ráadásul ismételten át kell állnia a 600-as gépekre. Bálint kiemelte, hogy az idei szezon előtti felkészülési időszakban nagy segítség volt neki, hogy a Katari Nemzeti Bajnokságban rajthoz állhatott, és lehetősége nyílt végigmotorozni a holtszezont úgy, hogy versenykörülmények között, a test-test elleni küzdelemben gyakorolhatott.

„Az idén is ott lehetek a mezőnyben, hiszen előbb a hivatalos teszthétvégén veszek részt, ahol először próbálhatom ki az új versenyfutóművem, majd két hét alatt két duplafutamos fordulót rendeznek, amelyek mindegyikén rajthoz állok majd” – mondta a H-Moto Team első felnőtt bajnoki címét ezres kategóriában idén megszerző motoros„Természetesen az itteni hatszázas motorok teljesen más stílust kívánnak meg, mint az ezresek. Kisebb a súlyuk, lóerőben is kevesebbet tudnak, inkább lendületmotornak nevezném őket, míg az ezreseknél nagyobb a gyorsulás és lehetőség van arra, hogy minél rövidebb féktávokat próbáljunk venni a kanyarok előtt.”

Bálint úgy véli, ha sikerül újra végigversenyeznie a téli szezont, akkor lépéselőnybe kerülhet majd leendő ellenfeleivel szemben, még akkor is, ha 2019-ben mind a hazai – itt címvédőként –, mind pedig a német bajnokságban az ezresek között indul majd.

„Néztem a nevezési listát, és kiderült, a tavalyi ellenfeleim biztosan rajthoz állnak majd, így ebben a kemény mezőnyben nagy kihívás lesz a számomra a bajnoki szereplés. Az a célom, hogy a tavalyi eredményemet felülmúljam, és képes legyek fejlődni önmagamhoz képest. Kicsit szokatlan lesz, hogy most három hétig leszünk Katarban, hiszen a hétvégi tesztet követően a következő két hétvégén rendezik az első futamokat. De legalább lesz időm megszokni az otthonitól eltérő körülményeket” – jelentette ki Bálint.

Bálint 2018-as teljesítményével a csapat sportigazgatója, a versenyzőt Katarba is elkísérő Rizmayer Gábor is elégedett volt.

„Nagy lehetőség ez Bálintnak, hogy ismételten részt vehet a katari bajnokságban. Noha jövőre is ezres motorral versenyez majd, ebben a sorozatban ismét hatszázassal száguld, mint tavaly, de a lényeg, hogy egész télen versenykörülmények között tudunk készülni a 2019-es európai szezonra. Az első két napnak elégnek kell lennie ahhoz, hogy újra megszokja a hatszázas motort, valamint felidéződjön benne a pálya nyomvonala. Noha vannak céljaink, de nem görcsölünk rá az eredményre, hiszen a lényeg, hogy Bálint teljesen fel tudjon készülni a következő szezon kihívásaira” – fogalmazott Rizmayer Gábor.

A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje

Hivatalos teszt – 2018. november 30.-december 1.
1.forduló – 2018. december 6-7.
2.forduló – 2018. december 14-15.
3.forduló – 2019. január 25-26.
4.forduló – 2019. február 8-9.
5.forduló – 2019. március 29-30.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top