Keresés
Close this search box.

A tökéletes teszt

Remek hangulatban, felhőtlen autózással zárták a Baranya Kupát!

SOLID Racing Team – Baranya Kupa 2015. 08. 01-02.
Kondella Péter – Szilassy Arnold, Mitsubishi Lancer Evolution IX.
Nem más céllal érkezett a SOLID Racing Team párosa Komlóra, mint tesztelni. Ezt a célkitűzésüket maradéktalanul sikerült is teljesíteni.
Remek hangulatban, felhőtlen autózással zárták a Baranya Kupát, ahol mindenből kijutott számukra.
Mivel a székesfehérvári versenyen lényegében 1 gyorsaságit tudtunk menni az autóval, és azt is murván, így zéró tapasztalattal vágtunk neki a Baranya Kupának. Nem tudtuk, hogy mire számítsunk, csak azzal voltunk tisztában, hogy sokat kell még tanulnunk. A pénteki Pirelli teszten kiderült, hogy az ismételt motorfelújítás jól sikerült, az autó erőtől duzzadt. A teszten nem állítgattunk, egyelőre nem hiányzik a sok változó. Kész beállítással érkeztünk, így csak a gumikra kellett figyelni.
A pályabejárásunk hibamentesre, az itinerünk szinte tökéletesre sikerült. Erről a versenyen is visszaigazolást kaptunk, nem kellett belejavítgatni, átírni kanyarerősségeket. Délután került sor a prológra, amit szintén nagyon vártunk. Egy ilyen autóval élvezet húzogatni a kéziféket, pörögni, forogni. Peti abszolút magabiztosan kezelte az autót, nem okozott csalódást.
Vasárnap reggelre virradóra megérkezett egy kis csapadék, csak hogy jobban ráizguljunk a versenyre. Mi speciel örültünk neki, hiszen így egy versenyen belül szárazon és esőben is tudunk tesztelni. Az első körünkre használt gumikkal mentünk ki, később kiderült, nem volt jó döntés. Nincs tapasztalatunk az autóval ilyen téren, de azt világosan láttuk, hogy a gumiválasztásra nagyobb hangsúlyt kell fektetni.
A második körünktől már az új gumikkal mentünk, ez az autó mozgásán azonnal meg is látszódott. Amikor átértünk a második körben esedékes Árpádtetői szakaszra, már az etapon esett az eső. A rajtban állva konkrétan már szakadt. Természetesen slick gumikon voltunk, ez az időeredményen meg is látszódott. De nem bántuk, hisz így mehettünk esőben oda nem illő gumikkal. A hátralévő gyorsasági szakaszokon egy apró beforgást leszámítva semmi extra nem történt, továbbra is magabiztosan, és a legfőbb, hogy jó hangulatban közlekedtünk.
A verseny végeztével világosan látszódott, hogy milyen területeken kell fejlődnünk. De erre nincs más megoldás, mint nagyon sokat menni az autóval. Ez az autó megoldja, csak megfelelően kell megtámadni a kanyart.
El kell hinni, hogy átfér padlón, csak ott kell tartani a lábad a gázon. Mondhatnánk, hogy ez egyszerű dolog, de bent ülve ez nem ilyen egyértelmű. Haladunk a cél felé, csak közben még útba ejtünk jó pár versenyt… – tette hozzá Szilassy Arnold.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop; Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut; EGROKORR Festékipari Zrt.; ExcelIT Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.; FPO Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – Ozone, Gaming Gear; GLOBAL-UNION Irodatechnikai Kft.; KYOCERA – The new value frontier; Innovitas Közhasznú Nonprofit Kft.; Laurus-Consulting Szolgáltató Kft. – CORTESIA GROUP; PWENT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – MEZ-EXPRESSZ.HU, Termelői méz; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; V4 Transport Szállítmányozási Kft.; RAIKER – www.raiker.hu ; Rajkai Takarék; SILVER KE Hungária Kft.; PumaTools Kft. – www.pumatools.hu ; Gigabit Kft – Next Generation Group; Hetényi Pincészet; Mastersoft Technologies Kft.; Nagy Béla e.v. – liftszerviz; www.solidracing.hu.

– Solid Racing Team –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top