Keresés
Close this search box.

Deja vu érzés

blank

Idei első versenyén vett rész Tergulicza János és navigátora, Erdélyi Dávid a Mitsubishi Lancer Evo 6-al, mégpedig az ISEUM Rallye-n. Ugyanezen a futamon kezdett Jani 2015-ben is, de az idei év sem hozta meg a várt áttörést.

Mi történt veletek a 4. gyorson?

Totálkár gyanús a verda. A tavalyi Márianosztrai versenyhez tudnám hasonlítani, ami velünk történt, de itt háttal csúsztunk be, amikor körülbelül 150-el mentem. Az egyenes szakaszokat nagyon meg lehetett húzni. Az a szomorú, hogy a hivatalos teszten is részt vettünk és nagyon jól sikerült. Élveztük mindketten, jól ment a Mitsubishi is, úgyhogy nem erre a befejezésre számítottam. Kicsit deja vu érzésem van, hiszen tavaly sem tudtam felállni a céldobogóra és ugyanígy a 4. gyorson estem ki. De ez nem tántorít el attól, hogy jövőre újra nekiveselkedjek ennek versenynek.

Milyen volt az első kör?

Egy kört tudtunk simán menni, mégpedig az első gyorsot. A másodikon eltört a féltengely és a harmadikat pedig végigszenvedtük. Az első kör után nem volt pihenés a szervizben, hogy folytatni tudjuk a versenyt, bár nem jutottunk el sokáig, de ez nem a szerviz nem megfelelő munkája miatt volt, ha nem ez nálam benne van a pakliban. Nagy volt a tempó, siettem, ezen nincs mit szépíteni.

Milyen volt az első közös munka Dáviddal?

Emberileg egy nagyon kellemes meglepetés, könnyen tudok vele együtt dolgozni. Egyszerű és nagyon jó ember. Össze kell még csiszolódni versenykörülmények között, hiszen nekem az első számú szempont, hogy jól diktáljon, amit még kicsit fejleszteni kell, de összességében jól megy a közös munka, ezért úgy gondolom a jövőre nézve ezzel sem lesz probléma.

Mi lesz ezután?

Komoly szerelési munkák következnek, hiszen az Evo teljes hátulja cserére szorul. Hogy melyik versenyen sikerül megint rajhoz állnom, azt nem tudom. A helyzet az, hogy örülnék, ha Veszprém Rallyra készen állna Mitsubishi, mert az egy jól sikerült verseny volt tavaly és nagyon tetszettek a pályák. Igaz, ennek sok tényezője van, mind anyagiakat, mind a szükséges alkatrészek beszerzését és összeszerelését tekintve. Azért mondhatjuk, hogy megcélozzuk a következő futamot, és ha sikerül, akkor én leszek a legboldogabb.

Köszönöm a riportot és drukkolok, hogy minden összeálljon Veszprémi versenyre.

Partnereink:

Evocool STI Holding Kft., MASTERKOOL, Deltavia Kft., My Gelato, Pizza Max Caffe

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top