Keresés
Close this search box.

Dobogó, de mégsem az igazi

blank

A vegyes érzelmeket és emlékeket magában hordozó szakasz Zabar – Domaháza, egy felejthető versennyé alakult a Speed Rally Team versenyzőpárosa, Farkas Roland és Kovács Tibi számára. Kíváncsisággal indultak a hétvégének, reménykedve az újabb pozitív tapasztalatokban, de sajnos ez csak részben valósult meg. Kategóriában és Lada kupában is 3. helyezést értek el, de nem olyan küzdelmesen, ahogy azt elvárták volna maguktól, az esős időről már nem is beszélve.

Hogy éreztétek magatokat hétvégén?

Sziasztok, nem mondanám első sorban, hogy olyan túl jól. Sajna a lehetőségeink nem igazán tették lehetővé, azt, hogy a saját tempónkat tudjuk autózni. Megfelelő gumi hiányában, kissé szenvedés volt a küszködéssel. Azokkal a száraz időre való gumikkal vicsorítottunk, amikkel egy hónappal ezelőtt Cereden mentünk viszonylag jó időket. Ezek nem voltak idevalóak, de mivel nem volt más, ezzel kellett versenyezni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy az abszolút 8. helyezés (ami némi szerencsének is köszönhető) nem rossz eredmény.

Milyen volt a szombati prológ?

Alaphelyzetben szeretem a prológokat, ezzel csak annyi volt a baj, hogy indokolatlanul későn kezdődött, és lassan haladt – bár ezt kicsivel később a rendezők is felismerték és változtattak a lebonyolításon. Amúgy tetszett, jól esik mindig egy kis tét nélküli csúszkálás.

Hogy viseltétek az esős időt?

Nem mondanám, hogy nehezen, nincs bajom az esővel általában. Leszámítva a néha végtelennek tűnő várakozást a rajtváróban, ahol eléggé kényelmetlen az eső, illetve ha gyorsan kell(ene) menni megfelelő gumik nélkül..:-)

Ahogy említetted, ezen a szakaszon már kaptatok hideget, meleget, jól sejtem, hogy most a pozitív felé lendült a mérleg?

Az a helyzet, hogy ez a hétvége semlegesnek mondható, az a mérleg most nem dőlt semerre. A minimális gumitesztet leszámítva, mert nekünk ez szinte csak az volt, nem okozott felejthetetlen élményeket.

Folytatás a soron következő MARB futam lesz?

Igen, ahogy mondod, május végén Lyukóbánya – Parasznya szakaszon lesz a következő forduló, illetve addig még lehet, hogy ellátogatunk Tótkomlósra egy kis városi dzsemborira is, ami viszont mindig élményekben és emlékezetes pillanatokban gazdag esemény.

Köszönöm a riportot és további jó versenyzést!

Partnerünk: This Point Informatikai Kft.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top