Keresés
Close this search box.

Élvezetes versenyzés a Vác Ralin

Egy nem mindennapi versenyhétvégén vagyunk túl. Volt Prológ és jó pár gyorsasági szakasz. Somogyi Márk a Speed Rally Team Rallyversenyzőjét kérdezem a IV. PM Peugeot Vác Rali után.

Egy nem mindennapi versenyhétvégén vagyunk túl. Volt Prológ és jó pár gyorsasági szakasz.

Somogyi Márk a Speed Rally Team Rallyversenyzőjét kérdezem a IV. PM Peugeot Vác Rali után.

Kedves Márk!
A Prológ hogy ízlett neked és a Micunak?

– Egy beugró navigátorom volt a prológra aki életében először ült ilyen autóban Hajdi Bernadett személyében. Kicsit féltem az elején hogy nehogy pár perc büntetéssel kezdjük a versenyt a helytelen menetlevél kezelés miatt, de meglepődve tapasztaltam, hogy az általában szeleburdi leányzó milyen gyorsan megtanulta és a tanultakat helyesen használva hozzászokott a Jobb1-hez.
Alapjaiban a prológ egy nézőcsalogató esemény lenne, ahol mindenki Kilincsel előre közlekedik, de sajnos mivel nagyon keveset tudtunk az autóval tesztelni a verseny előtt így ezt is be kellett eszközölni és olyan gumik voltak fönt amilyeneket még soha nem használtam így ezeket is ki kellett ismerni. De a hangulat az autóban nagyon jó volt, próbáltam egy kicsit magam és mások kedvében is járni több kevesebb sikerrel.

Édesapád navigálása alatt versenyeztél. Milyen érzés volt az, hogy édesapád navigált neked?

– A prológgal ellentétben itt már egy sokkal tapasztaltabb navigátor vette át az irányítást az autóban (mert ugye a navigátor irányít a pilóta meg csak nyomja a gázt) Tamással már nagyon régóta tervezgetjük hogy a közös fejlődés érdekében beültetjük mellém édesapámat, hogy közösen tudjuk növelni a tempót, kicsit izgultam is hogy milyen lesz ez a felállás de hála istennek az első gyors rajtja előtt sikerült ezeket a gondolatokat elhessegetnem. Őszintén szólva most volt egy kicsit belelátásom abba, hogy mi is az igazi RALLY amikor az ember alatt folyamatosan mozgásban van az autó, és tényleg megpróbálja kihasználni a benne és az autóban rejlő lehetőségeket. Van egy szurkolócsapat akik a rokonainkból és barátainkból állnak folyamatosan követik pályafutásomat, és jönnek a versenyekre buzdítani minket ők is meglepődtek, hogy a saját tempómhoz képest mennyit sikerült pillanatok alatt gyorsulnom, és ez nem az én érdemem.

A gyorsokon folyamatosan javult az időeredményetek olyannyira, hogy kategória második időt autóztátok. Mesélnél erről bővebben?

– Ahogy korábban is említettem próbáltuk kicsit feszegetni a határaimat, hogy meddig lehet engem hajtani sajnos közbe szólt hogy a gumik amiket használtunk túl kemények voltak a számomra, így ennél többet bevállalni már teljesen fölösleges lett volna sajnos így is az egyik lassító előtt a hosszabb gyorson megúsztunk a féktávon és jobbról az árokban kellett kikerülnünk. Szerencsére nagy időveszteséget ez nem jelentett így a gyorsasági végén 12 másodpercet sikerült javítanunk saját magunkon az előzőhöz képest és ez volt az általad említett kategória 2. hely is.

A verseny előtt gondoltad volna, hogy ilyen jót csapattok majd?

– Számítottam rá, hogy gyorsabbak leszünk, de arra hogy a H4T 3. helyéért fogunk küzdeni a Nyilas-Lovász párossal, álmaimban sem gondoltam volna. A verseny elején a biztonságos célba érést tűztük ki magunk elé ezt többé kevésbé rendben sikerült abszolválni, nagyon jól éreztük magunkat az egész verseny alatt, a vetélytársaknak pedig csak gratulálni tudok, mert irtózatos tempót diktáltak.

Tudtatok-e kicsit a nézőknek is autózni a gyorsokon, vagy csak a prológon?

– Elsősorban a tanulás volt a cél, de ahogy nőtt a tempó úgy nőtt a látvány is úgyhogy remélem a nézőket is ki tudtuk szolgálni a verseny ideje alatt hiszen ha ők nem lennének akkor értelmét veszítené a sport de ahogy a pályákon mentünk nem ez tűnt föl nekünk rengeteg ember volt 1-1 kanyarban és így volt élvezetes a versenyzés.

Köszönet Anyukámnak, Nagymamámnak és Barbarának!

Szeretném megköszönni támogatóinknak hogy lehetőséget nyújtottak számunkra hogy ott legyünk ezen a futamon:

A123 Kft.
Ruber Kontakt Kft.
Flottapark Kft.
Contact Invest Kft.
SRTeam
www.cash-global.hu
www.duen.hu
www.hajoka.hu
Speed Rally Team

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top