Keresés
Close this search box.

„Ideje lenne már győznöm a Hungaroringen”

blank

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen több versenyző is a győzelemre hajt: a 2015-ös Európa-bajnok, a tavalyi viadal második helyezettje, Botka Dávid, a 2014-ben már dobogóra álló ifjabb Kiss László, valamint a testvérét, a Mikulás Rallye-t megnyerő Ranga Pétert követni szándékozó ifjabb Ranga László.

December 27-e és 29-e között idén is megrendezik a Hungaroringen a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 18. verseny lesz a viadal történetében. A 2015-ös Európa-bajnok Botka Dávid tavaly hatalmas csatában maradt alul Kazár Miklóssal szemben. A kiváló pilóta idén már semmit sem akar a véletlenre bízni, és korábbi navigátorával mindenképpen győzni megy az évzáró viadalra.

„Megszokott autómmal, a Citroen DS3 R5-össel állok rajthoz, ezzel is jelezvén, nagyon komolyan veszem a Szilveszter Rallye-t. Tavaly egyetlenegy hibát vétettem, de az nagyon sokba került… Nagyon várom már a versenyt, éppen itt az ideje, hogy nyerjek végre a Hungaroringen. Az itinert régi navigátorom diktálja majd, aki most már a csapatfőnöki teendőket látja el” – fogalmazott Botka Dávid.

A két évvel ezelőtti dobogós, ifjabb Kiss László sem elsősorban szórakozni érkezik a mogyoródi évbúcsúztatóra. A miskolci versenyző mára már belakta a Ford Fiesta R5-öst, így nem is olyan titkos favoritja lesz az idei Szilveszter Rallye-nak.

„Lassan belakjuk az autót, és egyre jobban érzem magam benne. Nagyon nehéz ilyenkor felmérni az erőviszonyokat, de bízom magunkban. Ezúttal a versenyzés a fontos számomra, így Zsuzsin kívül senki sem ül mellém idén a navigátori ülésbe. Noha nehéz feladat lesz, mégis megcélzom a dobogót, annak is minél magasabb fokát” – jelentette ki ifjabb Kiss László.

Az előző, szintén nagyon népszerű viadalon, a Mikulás Rallye-n Ranga Péter győzött, és a család „becsületéért”, valamint a hungaroringi győzelemért ezúttal a testvére, ifjabb Ranga László száll harcba december 28-29-én.

„Nagyon örültem Péter sikerének, de az, hogy én is hasonlóan zárjam az idei évet, csekély az esélye. Persze nem azt akarom mondani, hogy eleve feladom a nyerési esélyeimet, ám az öregecske, igaz, nagyon erős Mitsubishim nem tudom milyen ellenállásra lesz képes az R5-ösök ellen. Mindenesetre rajtam nem fog múlni, nyomom, ahogy a csövön kifér, és amit lehet, kihozok a versenyből” – árulta el ifjabb Ranga László.

A tavalyi évhez képest a 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye pályavonala – mind a belső, mind pedig a külső részen – némileg módosul az eddigiekhez képest, de ezek a változások a szervezők szerint még látványosabb versenyt ígérnek. Egy biztos, december 28-án, szerdán egy körgyorsra valamint a rajtceremóniára kerül majd sor (15.30-as kezdéssel), csütörtökön (december 29.) pedig hat gyorsasági vár majd a versenyzőkre, az első rajtra reggel fél nyolckor kerül majd sor. A 2016-os Szilveszter Rallye össztávja 79,33 kilométer lesz.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top