Keresés
Close this search box.
amber ypres rali rovanpera

Neuville behúzta a hazai raliját

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Thierry Neuville ért célba elsőként vasárnap az Ypres Ralin. A mezőnyből egyedül a helyi hős és a második helyezett Craig Breen vett már részt ezen a ralin korábban nem a világbajnokság keretei között. Ez is az előnyükre hajtotta a vizet, no meg az sem volt hátrány, hogy a Hyundai pilótája hazai pályán állt rajthoz a hétvégén. A harmadik helyre Kalle Rovanpera vitte célba autóját, bizonyítva, hogy nagyon is van keresnivalója a világbajnokságban a fiatal tehetségnek.

Neuville akkora lendülettel és önbizalommal vetette bele magát a raliba, hogy gyakorlatilag az egész rali alatt vezetett. Mivel a második helyezett Craig Breen is Hyundaial versenyez, így a kettős győzelemért járó pontokkal az alzenaui csapat gazdagodott. A Hyundai elérte célkitűzését, kettős győzelmet szerzett és a második helyezett Breen Észtország után itt is a második helyet szerezte meg. Ennek ellenére még mindig a Toyota vezeti a gyártói rangsort.

Az észtországi győztes, Kalle Rovanpera nem engedte el jó formáját, s bár a számára ismeretlen terepen nem sikerült a győzelem megszerzése, így is dobogóra állhatott és ő érte el a legjobb helyezést azon pilóták közül, akik még nem álltak rajthoz ezen a belgiumi ralin. A fiatal finn pilóta kemény csatát folytatott a keskeny flandriai utakon csapattársaival, Elfyn Evans-szel és Sebastien Ogier-vel, akik végül kénytelenek voltak beérni a negyedik és ötödik helyezéssel. Ogier így is növelte előnyét az egyéni ponttáblán egy ponttal a második helyezett Evanshez képest.

A hatodik helyezett Ott Tanak volt a leggyorsabb a Power Stage-en, így öt bónuszponttal gazdagodott. Ogier lett a második négy ponttal, Neuville a harmadik három ponttal. Rovanpera és Evans zárja a sort kettő és egy plusz ponttal.

Neuville ismét játékba került az egyéni világbajnoki címért folyó harcban, hiszen jelenleg megosztva áll a második helyen Elfyn Evans-szel és még négy verseny van hátra a szezonból. „Nagy volt rajtunk a nyomás, de az egész hétvége során magabiztos voltam és támaszkodhattam a csapatomra, az autómra. Nagy örömömre szolgál, hogy az első győzelmet Martijnnal Belgiumban szereztem. Hamarabb is jöhetett volna, de balszerencsések voltunk. Ez most itt nagyon jó érzés.” – szögezte le a versenygyőztes pilóta.

Folytatás négy hét múlva (2021. szeptember 9-12.) a világbajnokságba visszatérő Akropolisz Ralival. 2013 óta nem szerepelt ez a verseny a világbajnokságban, s ezzel a csapatok ismét murván csapatják majd.

(Forrás és fotók: Amber PR)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top