Keresés
Close this search box.

Pozitív mérleg

blank

Merencsics Árpi kikapcsolódni érkezett az év utolsó versenyére, ami maradéktalanul sikerült is neki. Navigátorával Ratting Tamással hibátlan hétvégét tudhatnak maguk mögött, ami remek alap a következő évre.

 

Először voltál a Szilveszter Rally-n, és rögtön jó eredménnyel távozol. A peches évedet elnézve, jó lehet így zárni a szezont.
– Igen, első alkalommal látogattunk el a Hungaroringre, és környékére. Nagyon jó tempót sikerült autózni, nem gondoltam volna, hogy ilyen jót megyünk. Tomival gyorsan megtaláltuk a közös hangot, a pályabejárás is nagyon flottul ment, és a verseny ideje alatt is nagyon jó hangulat uralkodott az autóban, illetve a csapatunknál is.
Az időeredmények azt mutatták, hogy Neked is, és az autónak is feküdtek a pályák. Hiába voltak nagy turbós autók is, azért megcsipkedted őket.
– Igen, nagyon tetszett a belső gyorsasági szakasz, a technikás pálya fekszik a Suzukinak. A nagyobb autóktól pár másodpercre voltunk csak lemaradva, ami azért jelent nekem nagy eredményt, mert legalább több mint kétszer olyan erősek voltak, mint a mi autónk. Napközbe akadt egy kis technikai probléma, de sikerült megoldani, amiért köszönet a Berényi csapatnak! A verseny végére épp hogy lecsúsztunk a Historic értékelés abszolút harmadik helyéről, de nem hiszem, hogy ez rossz eredmény.
A rendezés tekintetében itt hagyományosan elég kis helyen zajlik a verseny. Közel a szerviz, közel a pálya, közel a néző. Hogy tetszett a verseny hangulata?
– A szervezőség nagyon jól megoldotta, hogy a rengeteg autó is elférjen a ring területén belül. A mi szervizünk egy kissé messze volt, mert a nézői parkoló környékén szervizeltünk, ezen jövőre változtatunk. Annyi néző volt a pálya mellett, amit inkább csak külföldi versenyeken lehet látni, szóval végre ismét Rallye versenyen voltunk!! Nem voltak hatalmas csúszások, a rendezőség megoldotta a 280 nevező kordában tartását.
Jövőre marad a Historic, és marad a kis Suzuki?
– Ha minden jól megy, akkor maradunk a Historicban a Suzukival, még egy évig biztosan. Navigátor téren is kicsit biztosabbak vagyunk, mint az előző években, hiszen már 2015-ben tudtam, hogy 2016-ban kivel fogok versenyezni. Anettával tavaly mentünk már pár versenyen, és előzetesen megbeszéltük, hogy idén együtt fogunk versenyezni.

Nagyon szeretném megköszönni az éves közreműködést a támogatóinknak, hiszen nélkülük nem ment volna, ezen kívül a családomnak, a páromnak, hogy kiálltak mellettem, és elviselik a kissé drága hobbinkat. És természetesen a szurkolóknak, akik a pálya mellett szurkolnak nekünk, mert most a Szilveszter Rally-n nagyon sokan integettek, ami nekem külön öröm. Jövőre ismét támadunk! – tette hozzá Árpi
Tamás, azt mondtad még a verseny előtt, hogy ha átmentek az utolsó szakasz célvonalán, akkor Neked az egy tökéletes verseny lesz az év lezárásaként.
– Ez pontosan így lett, egy apró technikai gondot illetve néhány szervezési hibát leszámítva tökéletes volt minden. Jó lenne, ha minden verseny ilyen hangulatban telne. Meg is ragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem a segítséget a Berényi Racingnek, akik segítettek a technikai gondunk megoldásában.

A teljesítményetek tekintetében mondhatjuk, hogy sikerült az összeszokás elég hamar, hisz jó volt a tempótok. Pályabejárás is ekkora összhangban zajlott?
– Én úgy érzem igen, de erről Árpit is meg kell megkérdezni. Mint már a verseny előtt említettük Árpival az ismeretségünk közel 10 évre nyúlik vissza, úgy érzem ez segített abban, hogy a pályákat 2 bejárásból szinte 100%-ra tudtuk feldolgozni. Olyan volt mintha évek óta együtt versenyeznénk.

Nem tartottál a nehezítő körülményektől? Ködből is volt bőven, és még ráadásul csúszott is.
– Nem tartottam tőle, bíztam Árpi tapasztalatában és vezetési tudásában. A köd engem nem zavart egyáltalán, az hogy csúszott kifejezetten kedvezett a kis autónak, hiszen eltűntek az erőkülönbségek, ami az eredményünkön meglátszott. Első nap igen előkelő helyen végeztünk a kategóriában, illetve abszolútban is.

2016-ban is maradsz a Rally közelében? Mik a tervek?
– Igen maradok, sőt ha minden jól alakul 2 autóban is elfoglalom a navigátori széket. Az egyik egy Lada VFTS lesz, amivel a Déli Régió Sprint bajnokságán indulunk az év második felétől, hiszen a kormány mögött egy fiatal barátom Paczur Dominik ül, és csak év közepén lesz meg a jogsija. Szerintem fogunk még hallani róla a következő években. A másik, pedig ha az égiek is akarják, akkor egy Citroen C2 R2 Max lesz néhány sprint illetve néhány Rallye2-es futamon.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Komplex, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Somogy Lift Kft., Agrivál Kft., Bionvell, MOST Médiacsoport, RádióMost, Zsirai Pincészet, Evolution, Innovitas, Cortesia Group, V4 Transport, Sigillanda, Release, Excel IT, The Body Shop, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top