Keresés
Close this search box.

Próbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból és az autóból.

Interjú Budavári Zoltán autóversenyzővel a Parasznyai rallysprint verseny előtt.

Interjú Budavári Zoltán autóversenyzővel a Parasznyai rallysprint verseny előtt.

Március 21-22-én a Parasznya – Lyukóbánya Rallysprinten indulsz a Mitsubishi EVO IX. versenyautóval a Laroco Motorsport egyesület színeiben.

Ezt a versenyt, egy felkészülésnek szánod az Eger rally előtt?
– Felkészülésünket 2015.03.20.-án kezdjük egy egész napos teszttel. Salgótarján mellett Cered – Zagyvaróna gyorsaságin.
Azért választottuk ezt a helyszínt, mert jónak tartjuk Eger rallye előtti beállítások elvégzésére és egy kis gyakorlásra.
Innen indulunk az első MARB versenyre az északi régióba Miskolcra, ahol Lyukóbánya – Parasznya gyorsaságin fogunk versenyezni és próbálni a legtöbbet kihozni magunkból és az autóból.

Indultál-e itt már korábban, és ha igen milyen autóval és ki navigált neked?
– Tavaly a Lyukóbányai szakasz benne volt a Miskolc rally programjában, és indultunk s tetszett is nagyon. 2014-ben Kovács Szabi navigált nekem ezen a futamon, de az idei évet Kulcsár Csabával tervezzük végig versenyezni. Az autónk egy Mitsubishi Lancer EVO IX. lesz.

Vasárnap, hatszor mentek végig a szakaszokon. Összesen harmincöt kilométert tesztek meg.
Milyen ugyanazon szakaszon visszafelé menni. Nincs az, hogy amit kihordtál kavicsot, azon fogsz csúszkálni visszafelében?
– Ha az emlékeim jók tavalyról, ez a pálya körről körre romlott, egyre több volt a felhordás és egyre nehezebb volt jól menni rajta, de hát a rally ilyen. Szóval egyáltalán nem baj örülünk, hogy újra autóban ülhetünk a téli szünet után.

A 2015-ös versenyeidről egy pár gondolatot, ha lehetne tőled hallani:
– 2015-ben várhatólag 10-12 versenyen szeretnénk indulni és közben folyamatosan tesztelni. A fő célunk az ORB futamain elindulni, és mellette a hazai meghívásos versenyeken részt venni. Navigátorom Kulcsár Csaba már többször ült mellettem mindig nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, de azt hiszem ebbe a közel 10 éves barátságunk is benne van.

Támogatók: Aquaprofit Zrt., Morsimp Kft., Méta Hungary Kft., Vitalspa, Eurosense, GarAgent Kft., Scale.
– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top