Keresés
Close this search box.

Hárman küzdenek a világbajnoki címért az Indianapolis Motor Speedway-en október 6-7-én

blank

A Red Bull Air Race visszatér az Indianapolis Motor Speedway-re, a 2018-as szezon utolsó előtti állomására, ahol három pilóta továbbra is versenyben van a világbajnoki címért. Vajon a cseh sztár meg tudja szerezni első trófeáját országának? Az ausztrálok hőse, vagy esetleg az amerikai rajongók kedvence tud élni a lehetőséggel? Izgalmakból nem lesz hiány a 370 km/órás sebességű versenyen, amely október első hétvégéjén startol.

1909-ig nyúlik vissza a motorsport-történelem az Indianapolis Motor Speedway-en, amelyet az elmúlt két évben a Red Bull Air Race is gazdagított az ikonikus “Brickyard”-nál – itt szerezte meg Matthias Dolderer a németek első világbajnoki címét 2016-ban, tavaly pedig a japán Joshide Muroja győzedelmeskedett a helyszínen. Ezúttal a legnagyobb csata az összesítettben első cseh Martin Šonka és riválisai, az ausztrál Matt Hall és az amerikai Michael Goulian között várható. Egy éve Šonkának szinte a markában volt a győzelem, amit az indianapolisi futam utolsó körében vesztett el.

A cseh ász győzelmi szériában van, miután a legutóbbi három futamot megnyerte, és 64 ponttal a tabella élére került. Ha Indianapolisban is győz, ez akár a világbajnoki címet is jelentheti számára abban az esetben, ha az őt üldöző, jelenleg összesítettben második helyen álló Hall 5. vagy annál rosszabb helyen, Goulian pedig harmadik vagy annál rosszabb helyen végez. Hall azon dolgozik, hogy egészen az utolsó fordulóig küzdhessenek egymással, az ausztrál csillapíthatatlan vágya, hogy végre elnyerje a világbajnoki címet, miután két alkalommal is épp, hogy lecsúszott róla. Hallt versenytársai tisztelik, ugyanakkor félnek is tőle, mivel a szezon végén bármikor képes bravúros teljesítményt nyújtani. Mindeközben Goulian élete szezonját repüli, egészen az osztrák fordulóig vezette az összesített tabellát, ezt követően azonban 55 ponttal a harmadik helyre csúszott vissza. A pilóta a világbajnoki sorozat első amerikai állomásán és a Texas Motor Speedway-en megrendezendő finálén is élvezheti majd a hazai közönség támogatását.

Ám a 14 pilótából álló mezőny további versenyzői bármikor keresztbe tehetnek az élen állóknak, mint például a leggyorsabb repülőkkel rendelkező Muroja és Dolderer, a feltörekvő francia tehetség, Mika Brageot és a szintén népszerű amerikai, kétszeres világbajnok Kirby Chambliss.

Az Indianapolis 500 otthonában a Red Bull Air Race utánpótlás kategóriája, a Challenger Class pilótái is versenybe szállnak egymással. Ez lesz az utolsó lehetőségük, hogy pontokat gyűjtsenek a novemberi fináléig, ahol a Challenger Class bajnokát is megkoronázzák majd.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top