Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook

Sokan kiállnak a coming outolt Danny Watts mellett

Fotó: Facebook

A héten jelentette be a 24 órás Le Mans-i viadalon többször is bizonyított versenyző, hogy meleg. Danny Watts a motorsport.com-nak adott interjújában őszintén megnyílt, s úgy fogalmazott, hogy „az autósportban úgy érzed, hogy ezt takargatnod kell, hiszen ez egy nagyon maszkulin világ”.

„Égetett belül valami, ami azt mondogatta, hogy ‘nem rejtegetheted többé, szabadnak kell lenned és önmagadat kell adnod.’ A családomnak és a közeli barátaimnak mondtam el először – habár sokkolta őket, de ettől függetlenül mindenki támogatott, ami jól esett. Szóval úgy voltam vele, hogy ha ők elfogadják, akkor gyerünk!”

Watts tavaly hagyta abba a versenyzést, most pedig már pilóták képzésével foglalkozik. Elárulta, hogy most, hogy visszavonult, könnyebben szánta rá magát erre a bejelentésre, hiszen nem kellett a miatt aggódnia, hogy a csapata vagy éppen a szponzorok hogyan fognak erre a hírre reagálni. „Ilyenkor a legjobban attól félsz, hogyan fognak az emberek erre reagálni, hogyan változik meg a rólad kialakított kép, és persze hogyan fognak veled viselkedni ezután. Olyan hülye dolgokon jár ilyenkor az eszed, mint ‘ha kezet akarok rázni valakivel, akkor odanyújtja majd a kezét’? Vagy a szemébe tudok majd nézni? Nem lesz kínos? Milliónyi ehhez hasonló kérdés kavargott a fejemben azzal kapcsolatban, hogy mi fog majd kisülni ebből.”

„A gyomrom összeszorul, hogy mit fognak majd gondolni rólam az emberek legközelebb, amikor a paddock-ba megyek. Rémisztő!”

Habár a 37 éves versenyző elmondása szerint nagyon félt a reakcióktól, úgy tűnik, hogy félelme részben alaptalan volt, hiszen a különböző közösségi média felületeken sokan elismerésüket fejezték ki a bátorságáért, sőt, volt olyan is, aki úgy fogalmazott: reméli, hogy egyszer a motorsport is eljut arra a szintre, amikor egy ilyen bejelentésnek akkora hírértéke lesz, mintha valaki a szemszínéről beszélne.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top