Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Sergio Perez)

Hangsúlyos ezüsttel célozza meg idén a harmadik helyet a Force India

Fotó: Facebook (Sergio Perez)

A Force India is lerántotta a leplet a 2017-es kasztnijáról. A hivatalos bemutatóra a Silverstone-i versenypályán került sor szerda délután, így a Williams, a Sauber és a Renault után az indiai alakulat volt a negyedik csapat, amelyik bemutatta a nagyközönségnek az idei versenyautóját.

A Force India tavaly negyedikként végzett a konstruktőrök versenyében – talán babonából, de az alakulat idén is megtartotta a túlnyomórészt ezüst és fekete színkombinációt, habár az ezüst a tavalyinál hangsúlyosabban jelenik meg, melynek fényét a narancs és zöld elemek is kiemelik.

Változás még a tavalyi küllemhez képest, hogy az új autó orra hüvelykujj formát kapott, illetve a „cápauszony” is újdonságnak számít az autón – a változások érthetőek, hiszen az idén életbe lépő új szabályoknak köszönhetően átdolgozták az aerodinamikai elemeket, illetve az új, szélesebb Pirelli abroncsok is hangsúlyos változásnak számítanak.

A 2016-os szezon volt a Force India eddigi legjobb éve, hiszen egyéni csúcsnak számít számukra a negyedik helyezés, illetve az, hogy mexikói versenyzőjük, Sergio Pérez kétszer, Monacóban és Azerbajdzsánban is felállhatott a dobogóra.

„Sok sportkommentátor úgy fogalmazott, hogy ütőképesek vagyunk még akkor is, ha a súlycsoportunknál magasabb kategóriákban játszunk” – nyilatkozta a szerdai bemutatón a csapat tulajdonosa, Vijay Mallya.

„Ez beszédes, hiszen megmutatja, hogy milyen szenvedélyes, kreatív és tehetséges emberekből áll a csapatom. Ha nem álmodtunk volna nagyot, akkor tavaly nem sikerült volna elcsípnünk a negyedik helyet a világbajnokságban. Az, hogy a Mercedesszel, a Ferrarival és a Red Bullal voltunk egy ‘társaságban’, már ez önmagában egy hatalmas teljesítmény.”

Mallya és csapata azonban úgy tűnik, hogy nem éri be ennyivel: az üzletember elárulta, hogy a csapat célja nem más, minthogy megszerezzék a konstruktőri bajnokság harmadik helyét. „Soha nem beszéltünk arról, még privátban sem, hogy ne lennénk képesek elcsípni a harmadik helyet, éppen ezért ez a következő célunk – a legjobb formánkat fogjuk nyújtani.”

Pérez idén a Mercedes protezsáltja, Esteban Ocon mellett fog versenyezni. A fiatal francia tavaly a Manor színeiben kilenc nagydíjon állhatott rajthoz. A csapat harmadik számú versenyzője idén is Alfonso Celis Jr. lesz.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top