Fotó: Opel Dakar Team

A saját tempójukban

Fotó: Opel Dakar Team

Nem volt veszítenivalójuk. Igaz, pozíciót nyerni is csak akkor tudtak volna, ha valamelyik ellenfelüknek gondja van, vagy hibázik. Így azután a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a saját kedvére, a saját tempójában autózhatott az országos bajnokság idénynyitó, bugaci futamának zárónapján.

A szombati, 110 kilométeres szakaszt teljesítette a mezőny újra – csak az ellenkező irányból.

„Annyira más volt így a pálya, mintha sose láttuk volna” – adta meg a választ az Opel Dakar Team navigátora, Bunkoczi László arra a kérdésre, hogy vajon segítséget jelentett-e, hogy előző nap már mentek a pályán.

„A szombati első szakaszon annyi időt veszítettünk, hogy ma már úgy álltunk oda a rajthoz, hogy tudtuk: nincs veszítenivalónk, igaz, nem is nyerhetünk – mondta Szalay Balázs, aki az abszolút hatodik helyen ért célba a viadalon, a magyarok közül pedig a második leggyorsabb volt. – A pályát most is nagyon szerettem, és jövőre még jobban fogom, mert azt láttam, hogy a többieknek segített a tavaly, itt szerzett tapasztalat, míg mi egyáltalán nem versenyeztünk még ezen a környéken. No meg vissza is kell rázódni a maratoni sivatagi viadalok után a sprintversenyekre, mert itt tényleg elég egy apró figyelmetlenség, egy egészen apró kihagyás, hogy az ember sok időt veszítsen.”

Ezt Bunkoczi is megerősítette:
„Más attitűdöt követelnek a sprintversenyek, bele kell rázódni ebbe is. Ráadásul az ellenfelek is nagyon gyorsak, úgyhogy hibázásra egyszerűen nincs lehetőség. Nagyon élveztem az egész versenyt, jó volt itt lenni, és jó volt ezeken a pályákon versenyezni” – mondta Bunkoczi.

Az Opel Dakar Team párosa tehát lendületet vett, és az elkövetkező két országos bajnoki futamon (Bábolnán és Gyulán) tartja majd formában magát, hogy a lehető legfelkészültebben állhasson oda júliusban a több mint 10 ezer kilométeres Silk Way Rally rajtjához.

DUNA ASZFALT-KUPA, AZ OB 1. FUTAMA, BUGAC
Abszolút végeredmény: 1. Marcin Lukaszewsky, Magdalena Duhanik-Persson (lengyel, BMW X1) 3:41:38, 2. Zapletal, Momot (cseh, Hummer H3) 2:33 p h., 3. Bilakowski, Kolodziej (lengyel, Hummer) 4:14 p h., …6. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 12:28 p h.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top