Keresés
Close this search box.
Fotó: Opel Dakar Team

„Amikor Afrikába készülünk, mindenki fel van dobva”

Fotó: Opel Dakar Team

Már az utolsó simításokat végzi az Opel Dakar Team stábja – hamarosan minden összeáll, s indulhatnak is a szilveszterkor rajtoló Africa Racere!

A készülődés a célegyenesébe érkezett, a szervizkamionba lassan bekerülnek az utolsó alkatrészes dobozok – katonás rendben, hogy Afrikában már ne kelljen gondolkodni, hanem a szerelők álmukból felébresztve is tudják, melyik alkatrész hol található.

Az Opel Dakar Team szervizeseinek nagy rutinjuk van a sivatagi versenyek előtti készülődésben – számtalanszor kísérték már el a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettőst maratoni viadalokra –, tudják, mikor kell elkezdeni a pakolást, tudják, hogyan kell ütemezni. A saját életüket könnyítik meg azzal, ha az indulásnál precízek. Most a szilveszterkor rajtoló Africa Race-re készülnek.

„Sokszor voltunk Afrikában, ez tény, de a versenyek előtt, és alatt sem szabad sohasem rutinból belefogni semmibe, mert egy ilyen versenyen minden nap más. Mindig új problémákkal találjuk szembe magunkat, és akkor a tapasztalat csak abban segít, hogy ne hasaljunk el, hogy ne ijedjünk meg az improvizálástól” – mondta Őri Péter, a szervizcsapat főnöke, majd még hozzátette, az életük egy ilyen viadal során gyakorlatilag versenyfutás az idővel. Mert minden nap idejében oda kell érni a következő táborba, hogy készen álljanak a munkára, mire a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős megérkezik oda az Opel Mokkával.

„Hatalmas kihívás a sivatagban dolgozni, és nem könnyű napi három-négy óra alvás után továbbindulni a következő táborba, mégis… Amikor Afrikába készülünk, mindenki fel van dobva. Legalábbis én személy szerint büszke vagyok arra, hogy az utóbbi tíz-egynéhány évben mindig ott lehettem a csapattal. Hosszú, és nehéz egy ilyen verseny, de jó érzés, hogy olyasvalamit csinálhatok, ami különleges…” – tette hozzá Őri Péter.

A csapat december 27-én 10 órakor, ünnepélyes keretek között, a Hősök teréről indul útnak, hogy azután a járművek december 30-án átessenek a kötelező technikai ellenőrzésen, szilveszterkor pedig Monacóban elrajtoljon a mezőny az Africa Race-en. A behajózás után összesen 6500 kilométer vár a versenyzőkre, amíg Marokkón és Mauritánián át eljutnak Szenegálba, a Rózsaszín-tó partján felállított céldobogóra.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top