Keresés
Close this search box.

Nekik egy nappal rövidebb a karácsony

blank

Egy napot „elcsalnak” a karácsonyból.

Nincs más lehetőségük, hiszen december 27-én reggel hét órakor jelenésük van az Africa Race adminisztratív és technikai gépátvételén Monacóban, így azután karácsony másodnapja az utazás jegyében telik. Szalay Balázs és Bunkoczi László számára már-már megszokott mindez, bár az utóbbi néhány évben szerencsésen álltak a csillagok, és csak karácsony után kellett elindulni.

De vajon mit tesznek hozzá ők ketten a karácsonyi előkészületekhez?

„A vacsorát szenteste én főzöm: általában majonézes, narancsos sült lazac a menü, aminek a receptjét még Alaszkában tanultam, a két nagyobbik gyereknek pedig grillezett csirkét készítek, mert ők nem szeretik a halat. Persze, az ajándékok kiválasztásából is kiveszem a részemet – de ezt el ne mondja a kisebbik lányomnak, ő nem tudhatja meg, hogy nem a Jézuska hozza a karácsonyi ajándékot… Egyéb meglepetésekkel is készülök: már hagyomány, hogy Afrikába mindig viszünk szaloncukrot, mert abból jó sok van, és egyesével be van csomagolva, így könnyebb odaadni a gyerekeknek” – mondta Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája.

Hamarosan az is kiderül, hogy Bunkoczi László is a főzésben jeleskedik szenteste: „A halászlét már évek óta halászcsárdában veszem, van egy isteni hely az Alagútnál, az ottani szakácsban még nem csalódtam. A többi fogást azonban én készítem el, olykor rizottót, máskor halat, mindig azt, ami éppen eszembe jut bevásárláskor, általában az dönt, hogy mi a legszebb áru a boltban, hogy mi tetszik meg. A karácsonyfa-vásárlás is az én feladatom, cserepes ezüstfenyőt szoktam választani, amelyet utóbb mindig kiültetek.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top