Keresés
Close this search box.

„Ha Mira egész nap sírna, akkor is azt mondanám, hogy egy angyal”

blank

Március végén megszületett Michelisz Norbi kislánya, Mira. A kiváló magyar autóversenyző apukaként is kiemelkedően teljesít, hiszen nincs olyan napszak, hogy párja, Johanna ne számíthatna rá, a privát túraautó-világbajnok amennyire csak tudja, igyekszik tehermentesíteni feleségét. Ahogy Norbi fogalmaz, ez kicsit önös érdek is, hiszen szeretne kiélvezni minden Mirával töltött pillanatot. Sőt, vannak olyan teendők, amelyek kifejezetten apukás feladatnak számítanak…

Dübörgő lóerők, csikorgó gumik és benzingőzös adrenalin-fröccs ide vagy oda, Michelisz Norbi életébe néhány hete – párja és az autóvezetés mellett – egy harmadik szerelem is érkezett. Mira születésével egy ismeretlen, de egyben nagyon izgalmas, új feladatokkal és kihívásokkal teli fejezet kezdődött.

„Azt nem lehet szavakkal elmondani, hogy milyen érzés amikor Mira rám néz. Olyan eufória hullámon vagyok, hogyha egész nap sírna, akkor is azt mondanám, hogy egy angyal. De szerencsére nagyon jó gyerek, hozza a papírformát, és az etetések között másfél órát általában mindig alszik” – kezdte Michelisz Norbi. „Amiben csak tudok, segítek Johannának, akár éjjel is szívesen felkelek. Sőt azt gondolom, vannak olyan dolgok, amelyeket jó, ha hozzám is köt Mira, mert az állandóság már ilyen pici korában is nagyon fontos. Így például a fürdetést semmi pénzért nem hagynám ki, ráadásul nincs nálam jobb fürdőmester, a vízhőfokát már vakon is eltalálom. Azt a fajta tudatosságot, amely sportolóként jellemez, próbálom a magánéletemben is tartani, és ez nincs másképp a lányom esetében sem. Ezt a szemléletmódot követtük a feleségemmel akkor is, amikor szóba került, hogy levetetjük a kicsi születésekor a köldökzsinórból kinyerhető őssejteket, így az ehhez szükséges csomagot is már jó pár héttel Mira érkezése előtt átvettük a Czeizel Intézetben.”

„Sportemberként is tudom, hogy mekkora szerepe van az őssejtnek például a regeneratív medicinában egy-egy sérülés esetén. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan fejlődik az orvostudomány, így egyre több olyan betegség van, amely kezelésében felhasználható a gyűjtött minta, amelyet az FH Biobank tárol” – tette hozzá Norbi, aki minden szempontból szeretné biztonságban tudni családját, ezért a baba születése után visszaköltöztek Pécsre. Norbi és Johanna szülei is ott élnek, így amikor a pilóta a versenyek miatt épp nem tud szerettei közelében lenni, párjának akkor is van segítsége.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top