Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Honda Racing WTCC)

Michelisz Norbert nyerte a félbeszakított főfutamot Japánban

Fotó: Facebook (Honda Racing WTCC)

Michelisz Norbert, a Honda gyári csapatának versenyzője nyerte a heves esőzés miatt félbeszakított főfutamot a túraautó-világbajnokság Japán Nagydíján vasárnap.

Michelisz honlapjának tudósítása szerint, mivel a mezőny teljesítette a táv háromnegyedét, a versenyzők megkapták a teljes pontokat, és a végeredmény hivatalosnak tekinthető.

A magyar pilóta a fordított rajtrácsos első futamot nyolcadikként kezdte, és annak ellenére, hogy egyszer kilökték a pályáról, hetedikként zárta.

A főfutamot a viharos időjárás miatt nem lehetett befejezni, amit a Japán térségében tomboló tájfun okozott. Michelisz az első helyről rajtolt, és pozícióját végig sikerült megőriznie, ezzel életben tartotta világbajnoki esélyeit. Hátránya 16,5 pontra csökkent az éllovas Thed Björkkel szemben.

„Összességében elégedett vagyok, sok pontot sikerült gyűjtenem. Versenyzőként mindig szeretném látni a kockás zászlót, szerintem folytatódhatott volna a futam, nem voltak annyira rosszak a körülmények” – nyilatkozta a magyar pilóta.

Az idényből még két verseny van hátra, a következőt három hét múlva rendezik Makaóban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top