Keresés
Close this search box.

2023-ban újra Európában rendeznének atlétikai vb-t

blank

A 2023-as szabadtéri világbajnokságnak mindenképpen Európában kell lennie – legalábbis így véli az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) elnöke, Svein Arne Hansen.

A norvég sportvezető a szövetség tanácsának lausanne-i ülésén beszélt arról, hogy az atlétika legnagyobb eseményének rendszeres időközönként vissza kell térnie a kontinensre, s szerinte a londoni, augusztusi vb is bizonyította, hogy Európa az atlétika világának központja.

Hansen egyértelműen jelezte, hogy a 2019-es dohai és a 2021-es eugene-i helyszín után újra az öreg kontinensen a sor. Először fordul elő, hogy két egymás utáni vb-t Európán kívül rendezzenek.

„A nemzetközi szövetségnek a két következő világbajnokságot figyelembe véve biztosítania kell az európai rendezést, s meg kell fontolnia egy célzott pályáztatást a megszokott pályázati rendszerrel szemben” – idézte a szövetség hírlevele az EAA vezetőjét, aki hozzátette: a világbajnokságnak ideális helyszíne Európa, ami az esemény televíziós nézettségére és szponzori, kereskedelmi bevételeire is jó hatással van.

A 2023-as világbajnoksággal kapcsolatban augusztusban Gyulai Márton, a magyar szövetség főtitkára, az EAA vezetőségének a tagja jelezte: a Magyar Atlétikai Szövetség tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (IAAF), hogy Budapest rendezhesse a vb-t.

Az IAAF várhatóan ősszel írja ki a pályázatot a 2023-as vb-re.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top