Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Gyulai István Memorial)

„A magyar atlétika krémje lesznek az olimpiákon”

Fotó: Facebook (Gyulai István Memorial)

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportigazgatója, Spiriev Attila úgy fogalmazott, hogy a legfontosabb cél a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj remek színvonalának fenntartása.

„Nagy titokban számítottunk csak ekkora sikerre. Évekkel ezelőtt álmodtunk egy nagyot, és amikor létrehoztuk ezt a viadalt, azt tűztük ki magunk elé, hogy egy ilyen fantasztikus hagyományokkal és nagy költségvetéssel rendelkező versenyt elcsípjünk” – jelentette ki Spiriev szerdán az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában. Arra utalt ezzel, hogy a hétfőn és kedden rendezett székesfehérvári viadal az olimpiai és világbajnokokat felvonultató mezőny eredményeinek köszönhetően megelőzte összpontszámban az oslói Gyémánt Ligaviadalt.

Hozzátette, egyelőre alapvető infrastrukturális akadályai vannak egy magyarországi Gyémánt Ligaverseny megrendezésének, mivel nincs erre alkalmas stadion.

A legfontosabb, hogy megszilárdítsák ezt a színvonalat. Kiváló volt a mezőny és fantasztikus a hangulat, ezek kell fenntartani – szögezte le. A verseny sztársportolói, például a 100 méteren győztes Justin Gatlin, a 800 méteren diadalmaskodó David Rudisha vagy éppen a női 100 gátat a világ idei legjobb idejével megnyerő Kendra Harrison amellett, hogy kiváló eredményeket értek el, közvetlenek is voltak a szurkolókkal.

„Jól sikerült a nap végén az eredményhirdetés, bejöhetett a pályára a közönség, a drukkerek fotózkodhattak a versenyzőkkel, akik élvezték ezt” – fejtette ki.

A verseny szlogenje „dimenziót váltunk” volt, és Baji Balázs valóban új dimenzióba emelte az országos csúcsot 110 gáton – utalt a 13.15 másodperccel negyedik helyen végzett atlétára Spiriev. Kiemelte azt is, hogy az olimpiai bronzérmes Márton Anita háromszor is 19 méter fölött dobott – végül 19,48 méterrel nyerte a súlylökést -, míg a diszkoszvetésben élen zárt Kővágó Zoltánt „Gyulai-specialistának” nevezte.

Az augusztusi londoni világbajnokság előtt még fontos utánpótlásversenyekre, kontinensbajnokságokra és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) koncentrál a MASZ – mondta -, hiszen ezeken azok szerepelnek, akik 2024-ben és 2028-ban „a magyar atlétika krémje lesznek az olimpiákon”.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Fotó: Gémesi Balázs
Olimpia
MTI

Kvóta kiharcolva

A rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának Szöulban zajló negyedik, utolsó

Tovább olvasom »
Scroll to Top